Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Domyślnie

500-600zł taniej. Tyle zaoszczędziłeś na starszym body

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Prezo Zobacz posta
    Zestaw 3915 zł

Obiekty myślę ze 700-800
    Cashback 300

Więc za body wyjdzie ok. 2815-2915 zł
    Obiektyw za 7 stów może sprzedasz, tylko po co Ci to kombinowanie? Po uwzględnieniu cashback za tyle samo kupisz aparat z dodatkową kartą lub fotoknigą w fotozakupach albo w abfoto.

Domyślnie

sigmy przewaznie sa bez stabilizacji a czasem mam zamiar uzywac puszki do filmowania przebitek . Powiem tak zalezalo by mi na ogniskowych rzędu 18 -70 i stabilizacja obiektywu jest dość ważnym aspektem...powstal metlik w głowie
    Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Czemu do body DX chcesz kupić obiektyw FX? Jako standard będzie za wąski, oprócz tego dość duży i ciężki... Sigma 18-35 1.8 lub Nikkor 17-55 2.8 będzie lepszym wyborem moim zdaniem...
    - - - - kolejny post - - - - - -

Uzupelnie wątek bo znalazlem Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM jak oceniacie panowie i panie ten obiektyw czy wart zainteresowania do zdjęć i do filmowania ...

Domyślnie

Za takie pieniądze lepszej alternatywy na jasny zoom nie znajdziesz. Niestety musiałbyś przystać na minimalne problemy z jej użytkowaniem wraz z d7100, ale ludzie używają i są zadowoleni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturmsi Zobacz posta
    Za takie pieniądze lepszej alternatywy na jasny zoom nie znajdziesz. Niestety musiałbyś przystać na minimalne problemy z jej użytkowaniem wraz z d7100, ale ludzie używają i są zadowoleni.
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/tamron...vc--nikon.html ciekawe co to znowu za zabawka... nikon troche niestety szaleje cenowo jesli chodzi o jasniejsze szkla a te kitowe za bardzo mnie nie interesuja poniewaz mam juz kita 18-105 do nikona d 90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaruszek Zobacz posta
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/tamron...vc--nikon.html ciekawe co to znowu za zabawka... nikon troche niestety szaleje cenowo jesli chodzi o jasniejsze szkla a te kitowe za bardzo mnie nie interesuja poniewaz mam juz kita 18-105 do nikona d 90
    Tego w ręku nie miałem, ale czytając wiele różnych wątków, zawsze to szkło jest lekko w tyle za sigmą. Optycznie niby podobnie dobre ale z gorszym AF. Poczekaj aż ktoś się wypowie kto zna obydwa szkła, jednak każdy taki wątek konczy się poleceniem sigmy...coś w tym chyba jest, tym bardziej że ludzie ją kupowali jak była po 2600, a teraz kosztuje tyle co tamron.
    Zaleta w stosunku do d7100, to nigdzie nie znalazłem o problemach wraz z d7100 tak jak jest pisane o sigmie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturmsi Zobacz posta
    Tego w ręku nie miałem, ale czytając wiele różnych wątków, zawsze to szkło jest lekko w tyle za sigmą. Optycznie niby podobnie dobre ale z gorszym AF. Poczekaj aż ktoś się wypowie kto zna obydwa szkła, jednak każdy taki wątek konczy się poleceniem sigmy...coś w tym chyba jest, tym bardziej że ludzie ją kupowali jak była po 2600, a teraz kosztuje tyle co tamron.
    Zaleta w stosunku do d7100, to nigdzie nie znalazłem o problemach wraz z d7100 tak jak jest pisane o sigmie.
    Masz racje poczekam na opinie innych kolegów. za które z góry dziękuję.

Domyślnie

Tak jak pisze przedmówca, optycznie podobnie, ale af zdecydowanie w Sigmie lepszy. Sigma 17-50 jest bardzo dobrym rozwiązaniem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Tak jak pisze przedmówca, optycznie podobnie, ale af zdecydowanie w Sigmie lepszy. Sigma 17-50 jest bardzo dobrym rozwiązaniem
    właśnie znalazłem i chyba będę sie powoli skłanial w tym kierunku http://allegro.pl/sigma-17-50-f2-8-e...823098859.html oczywiście temat otwarty i opinie mile widziane .do tego znalazlem jeszcze 8mm samayanga http://fotonia.eu/karta-kurier-grati...on-o_1382.html

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów