Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Nikon D5200 Doradźcie proszę

Witajcie !

Od razu zaznaczę, że zaczynam przygodę z fotografią , już co nieco wiem, planuję wskoczyć na wyższy level niż automaty i wbudowana lampa błyskowa - i tutaj pojawiacie się Wy - niezastąpieni doradcy

Otóż tak, mam Nikona D5200 z obiektywem Tamrona SP 17-50 mm F/ 2.8

Planuję kupić -

1) Yongnuo YN568EX YN-568EX wraz z odbiornikiem i nadajnikiem Yongnuo YN-622N-TX ( tak mi poradzono by uzyskać HSS) JEDNAK ! gdzieś na forum wyczytałam pewną uwagę że nikon d5200 nie obsługuję HSS ma ktoś może informację ? Ale to też dość dziwne rozmawiałam ze sprzedawcami i mówią, że hula , ale to wiecie, sprzedawcy. ta lampa głównie służyła by mi w terenie, w pomieszczeniach poza studyjnych .

2. Do studia - Jinbei 800 pro jako światło główne - tutaj też uwzględniam zakładanie beauty disha, stąd taka moc - myślicie że ok czy przesadziłam ? i 400 też się sprawdzi ?
    I teraz powiedzcie mi moi drodzy , do synchronizacji z moim aparatem potrzebuje zapewne nadajnika ; znalazłam sobie o taki nadajnik radiowy 16 kanałowy TRS-V do lamp Jinbei

Tą lampeczke Yongnuo mogłabym sobie rzucać na tło , taki mam zamysł , czy dobry ? Czy lepiej już nie cudować i dokupić jakieś boczne/ tylne też jinbei tyle że 300/200 W ?

Doradźcie !
    Ps. Często podróżuję więc może w ramach przysługi uda mi się postawić dobrą kawę
    Kasia

Domyślnie

Potwierdzenie braku HSSa w D5200 jest w instrukcji aparatu Nie działa niestety, pozostanie Ci 1/250 tylko...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    pozostanie Ci 1/250 tylko...
    Chyba tylko 1/200

Domyślnie

No ok , jak na razie na zmianę body mnie nie stać , ale chyba to 1/200 powinno wystarczyć w takiej fazie nauki prawda ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qasia Zobacz posta
    No ok , jak na razie na zmianę body mnie nie stać , ale chyba to 1/200 powinno wystarczyć w takiej fazie nauki prawda ?
    Wystarczy.
    Rozważ zakup: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=266999

Poczytaj: http://foto.jasiu.pl/15.html
    Ostatnio edytowane przez JA06 ; 19-11-2015 o 18:46

Domyślnie

Dzięki za wskazówki

Domyślnie już co nieco wiem

Ok moi mili, jeszcze jedno zasadnicze pytanie ogarnęłam sobie co potrzebuje, i czego nie mam.

Będę musiała kupić wyzwalacz lamp , mój wspaniały Nikon D5200 jednak nie ma bezpośredniej integracji z l.błyskowymi.

na razie będą 2 lampy w studio jinbei do tego wyzwalacz http://fripers.pl/p/...-tr-a8-jinbei/

+ reportażowa youngo jeszcze się nie zdecydowałam jaka

Jak to zintegrować?

Bo po mojemu muszę kupić do każdej lampy odbiornik , czy dobrze myślę?
    Czyli łącznie 3 odbiorniki ?
    CZY ten wyzwalacz(bo jest napisane że wyzwalacz posiada też odbiornik) + 2 odbiorniki - jeden dla jinbei drugi dla youngo

Mam nadzieję, że nie zamotałam zbyt mocno. Może macie jakieś inne pomysły ?
    Może pixel knight? Poratujcie

Jak tak to przepraszam

Domyślnie

Link do sklepu wygasł, możesz wrzucić jeszcze raz albo podać pełną nazwę zestawu?
    Nikon D300s + Sigma 30/1.4 + Nikkor 85/1.8 + SB-600

Uprawnienia umieszczania postów