@target_xx
Jak bede w domu i nie zapomne to poszukam jakiegos rawa z samiego 14 to ta sztuka co ikit sie pozbylBardzo sobie chwale te szkielko...
Szukaj
@target_xx
Jak bede w domu i nie zapomne to poszukam jakiegos rawa z samiego 14 to ta sztuka co ikit sie pozbylBardzo sobie chwale te szkielko...
czy ma ktoś z was voitka 35/f1,4 ??
Miałem, ale sprzedałem.
Chciałem sprawdzić z a7 czy sobie poradzę
Hmm... No to niestety, nie pożyczę Ci już. Ale zdjęcia robi ten Voigtek jakby co.
Ogarnia w dzień:
Ogarnia w nocy:
Ogarnia w kolorze:
Tylko nie daj się nabrać na to 'Classic' w nazwie. Dupa nie classic. Zwykłe, nowoczesne szkło. Lepsze na cyfrze niż na analogu. Długo dochodzi się do porządku z kolorami, szczególnie na negatywie, bo ze slajdami jakoś się lubi. Ostre, kontrastowe, małe, f/1.4, czego chcieć więcej? Oczywiście głupotą jest zakładać, że jest lepsze od Summiluxa 35mm, ale taką samą głupotą jest przypuszczenie, że lux jest o tyle razy lepszy, ile razy jest droższy.
Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 06-11-2015 o 23:05
Minitest (a może Manifest?) OKD (klasyczny OKD - sam nie wiem, po co - jakiś chwilowy impuls) - A7II, zero obróbki, tylko export RAWów z Lr...
Pentacon 2,8/135, ISO100, f/2,8, 1/6400:
Sony FE 24-240, 128 mm, ISO100, f/6,3, 1/800:
Pentacon 4/200, ISO100, f/4, 1/4000:
Sony FE 24-240, 194 mm, ISO100, f/6,3, 1/640:
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
mimo że OKD, to sony fee.
Jako, że ciężko mi porównać wszystkie modele naraz to proszę o krótką, aczkolwiek treściwą pomoc
Hipotetyczna sytuacja - spadacie ze schodów, niszczycie aparat () i stajecie przed potrzebą zakupu nowego. Który z obecnie produkowanych Soniaczy jest takim idealnym stosunkiem ceny do jakości? Pochylić się nad a7 czy rozglądać nad czymś nowszym? Kusi w nim cena, w "s" kusi ISO, w "R" rozdzielczość... każdy ma coś więc jak to wypośrodkować? ( do dziś radzę sobie z 12mln z Nikona i jakoś żyję więc najbardziej oczekiwałbym dobrego iso, wizjera, af). Z oczywistych względów nie biorę pod uwagę najnowszych wysustów za grubo ponad 10 tys. złotych... Podpowie jakiś praktyk w kilku słowach?
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Skontaktuj się z nami