Szukaj
Chciałem A7R zastąpić moje lustro:
- miał być mniejszy (był, choć tylko do pewnego stopnia, bo jakby dorzucić grip i zacząć używać któryś z zoomów to rozmiary zaczynają być porównywalne),
- miał mieć dobry obrazek. Miał. 11-to bitowy RAW Sony mi nie przeszkadzał w praktyce
- liczyłem na pojawienie się innych szkieł. I tu poza 28/2 nic do mnie nadal nie przemawia. Zoomy są duże, a manualne Zeissy mnie nie bawią... Bo są MF
- liczyłem na znośny AF. Przy dobrym świetle jest OK. I tyle. O AF-C nie wspominam, bo nie ma sensu. Brak możliwości bezpośredniego wybory pola AF, bez wciskania uprzednio jakigoś guzika, nieco mnie denerwował.
- migawka wydaje dźwięk, który opiszę jako "podwójny łomot". Na dłuższą metę okazało się to dla mnie wk..ce.
- zabawa plesniakami nie jest moja specjalnością. Trochę podpinałem N105/2.5 i tyle. Konwertery przekazujące AF wówczas raczkowały, a rozmiar tego typu ustrojstwa zaprzeczał mojej idei rozmiarów tego aparatu.
- tryb AutoISO dosyć ubogi. Można by to poprawić nowym softem. Nie wiem czy poprawili.
- pozostawała sama ergonomia puszki (maławe guziczki) i system menu też taki trochę mało fotograficzny (choć go poprawili od czasu pierwszych NEX-ów)
Wróciłem do lustra i ...cieżko mi się je nosi
Jest A7R2, sporu zachwytów w internecie. Ponoć poprawili AF. Jest elektroniczna migawka. Lepsze AutoISO.
Może kiedyś...
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 27-09-2015 o 11:24
rozumiem , ja bawię się plesniakami więc mi te wady nie przeszkadzają![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Niech dadzą jasna 50 w cenie 28 i będzie git
Woytku, ten ZUO(M) robi zdjęcia, które da się oglądać.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Wciórności... A już myślałem, że to ja je robię...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ty za dużo nie myśl.
już był jeden taki co myślał, ale go zabrali.
jak wypuścili, to nie dość, że sam myśleć przestał a i dzieciom zabraniał.
Skontaktuj się z nami