Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Jessica

Domyślnie Jessica

Domyślnie

Oczy za jasno, skora za gladko, za żółto. Za duza GO. Świerki w tle przeszkadzaja.
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaditZ Zobacz posta
    Oczy za jasno, skora za gladko, za żółto. Za duza GO. Świerki w tle przeszkadzaja.
    ... i modelka taka jakaś ubrana i tylko góra na zdjęciu. Lepiej to było faceta postawić z Kawasaki Vulcan. Koszową fotkę strzeliłeś? Lepiej czas na piwo było przeznaczyć
    --------------------------------------------------
    Trochę brutalnie w kolorach i kontraście wyszło. Może masz inne?
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Z oczami faktycznie przesadziłam, zaczynają świecić światłem własnym
    Nieśmiało zapytam, czy duża GO jest tutaj takim dużym błędem?
    No nad obróbką skóry muszę sporo popracować, niestety nie jestem w tym doświadczona

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    ... i modelka taka jakaś ubrana i tylko góra na zdjęciu. Lepiej to było faceta postawić z Kawasaki Vulcan. Koszową fotkę strzeliłeś? Lepiej czas na piwo było przeznaczyć
    --------------------------------------------------
    Trochę brutalnie w kolorach i kontraście wyszło. Może masz inne?
    Mam inne, ale się boję

Na moim etapie zaawansowania to akurat każda chwila poświęcona na zdjęcia jest cenna. Nawet na te nieudane, w końcu człowiek się uczy na błędach

Modelka sobie akurat życzy mieć na zdjęciach górne partie. I w ubraniu.

Kolory rzeczywiście mocno żywe i kontrastowe wyszły, ciemnawo tam trochę było, ale powiem szczerze, że akurat jakoś mi się spodobała taka wersja. Może to kwestia mojego subiektywizmu i braku doświadczenia, może kwestia gustu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lumiko Zobacz posta
    Z oczami faktycznie przesadziłam, zaczynają świecić światłem własnym [...]
    Nie da się ukryć...

[...] No nad obróbką skóry muszę sporo popracować, niestety nie jestem w tym doświadczona [...]
    MZ... im mniej ingerencji... hmm... tym lepiej...
    Nikon

Domyślnie

Technicznie daje radę. Zależy na jakim monitorze sie oglada. Niestety zdjecie nie ma duszy, nie porywa.
    .................................................. .................................................. ............
    www.greniuk.com

Domyślnie

Nieśmiało zapytam, czy duża GO jest tutaj takim dużym błędem?
    Błędem nie, IMHO byłoby "ładniej"
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Może powinnam zapomnieć o tym wątku i zostawić Jess w spokoju, ale kiedyś sobie obiecałam, że postaram się poprawić to co spartoliłam tu obróbką, Oczu nie tykałam, starałam się złagodzić kontrast. Mam nadzieję, ze jest lepiej.

Domyślnie

Moim zdaniem zdecydowanie lepiej. Nie ma już efektu "lewitujących ust", który towarzyszy niemal każdej przesadzonej modelkowej postprodukcji. Zostało jeszcze coś wykombinować z tłem. Faktycznie, jak już spostrzegł RaditZ - wprowadza pewnien nieład do kompozycji. Myślę, że spokojnie znalazłabyś jakieś podobne do tych bezpośrednio za modelką krzaki w swoich zdjęciach żeby z nich coś dosztukować. Taki zabieg znacznie uspokoiłby i wzmocnił odbiór przyjemnych kształtów modelki. Ogólnie - zdjęcie w nowszej wersji jest znacznie przyjemniejsze i da się oglądać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UFI Zobacz posta
    Myślę, że spokojnie znalazłabyś jakieś podobne do tych bezpośrednio za modelką krzaki w swoich zdjęciach żeby z nich coś dosztukować.
    W moim wykonaniu to może być "ciekawy" efekt. W wolnym czasie postaram się pokombinować.
    Dzięki za opinię.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów