Ekran się wyłącza i podobno można zablokować te zmiany.
Szukaj
Ekran się wyłącza i podobno można zablokować te zmiany.
Ja mam też ten problem. Pisalem o tym na samym początku tego wątku. Później doszedł do wniosku, że wciskam go nosem lub inną częścią twarzy. Albo przestawiony balans albo kluczyk jest. Body jest mniejsze i stąd mam ten problem. D300 które mam jeszcze jest dużo większy i tam tego problemy nie mam.
Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka
Nikon D300 / D7100
parę szkieł, parę lamp. Taki amatorski zestaw
Może to być. U mnie problem nie występuje ponieważ patrzę w wizjer lewym okiem. Za to wczoraj podczas grzebania w menu puszka się zawiesiła. Co ciekawe aparat normalnie ostrzył, tylko nie mogłem wyłączyć tylnego ekranu. Dopiero wyciągnięcie baterii załatwiło sprawę. Poza tym wszystko OK, odpukać nie mam żadnych zastrzeżeń do D7100.
GFX 50SII, X-T5, X-T30II, S1RM2, S5II, G9II, G9
Time is meaningless, and yet it is all that exists.
Męczy mnie jeden problem. A mianowicie chodzi o to że D7100 z obiektywami 35 i 50 ma problem z korektą Af .W warunkach domowych tzn. przy świetle pokojowym korekta wyłączona i jest miodzio dobrze a przy świetle zastanym na dworze korekta odpowiednio +3 i +10. Trochę to uciążliwe bo często zapominam o włączeniu/wyłączeniu korekty w warunkach jw. Serwis pomoże w tej kwestii czy tak to body ma.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Nikt nic nie doradzi ?
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
To ja jeszcze dorzucę mój problem:
od jakiegoś czasu przy włączeniu aparatu od razu podświetla mi się górny wyświetlacz. I nie jest to spowodowane tym, że niechcący go włączam przy uruchamianiu aparatu.
Szukałem w opcjach zakładając że może coś przestawiłem, ale się nie doszukałem.
Ma ktoś może podobny przypadek lub pomysł na rozwiązanie?
Mi moj d7100 zawiesza sb 800 jak jest w manualu. Pomaga wyciągnięcie baterii. Myślałem że to wina lampy. Zmieniłem na drugą i to samo. Chwilę podziała i wisi
Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka
Nikon D300 / D7100
parę szkieł, parę lamp. Taki amatorski zestaw
a jakie software jest wgrane ?
wgraj sobie : Distortion Control Data version 2 Ver.2.009 2015/05/28 z storny Nikona , Aparat musi mieć wgraną wersję oprogramowania sprzętowego C:1.02 , jeżeli nie ma to najpierw aktualizacja do C:1.02 , i Distortion Control Data Ver.1.009 , później update na version 2 Ver.2.009 , wszystko na stronie nikona http://downloadcenter.nikonimglib.co.../27/D7100.html
powinno pomóc
Aparat nie kłamie .......... to robi później fotograf na komputerze
Skontaktuj się z nami