Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Ada na Forum

Domyślnie Ada na Forum

Domyślnie

Najciekawsza praca to zdjęcie nr 1: fajna poza modelki, ciekawe spojrzenie, ciekawa pozycja z której zostało zrobione zdjęcie, super miejscówka (schody i budynek na drugim planie) - ale trochę jak dla mnie lewa części zdjęcia jest za bardzo "zabałaganiona" (słup, zakaz, linie wysokiego napięcia, szary budynek nie pasujący do budynku na drugim planie) - próbowałaś to zdjęcie przekadrować?

Domyślnie

Też tam chcę pocykać, tylko nikogo nie mogę wyciągnąć na zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolo Zobacz posta
    Najciekawsza praca to zdjęcie nr 1: fajna poza modelki, ciekawe spojrzenie, ciekawa pozycja z której zostało zrobione zdjęcie, super miejscówka (schody i budynek na drugim planie) - ale trochę jak dla mnie lewa części zdjęcia jest za bardzo "zabałaganiona" (słup, zakaz, linie wysokiego napięcia, szary budynek nie pasujący do budynku na drugim planie) - próbowałaś to zdjęcie przekadrować?
    Próbowałam kombinować z kadrem, ale wtedy wychodzi zbyt wąsko jak dla mnie. Podstawowy błąd - mogłam modelkę bardziej na prawo posadzić. Mam takie, na których jest tylko ten jeden budynek, ale są zdecydowanie słabsze. Też mi przeszkadzają te słupy itp. (sam stary budynek nie aż tak bardzo) ale w Photoshopie to ja raczkuję jeszcze i nie chciałam tam robić jakiejś masakry

Domyślnie

Na nr 1 - stopa modelki wygląda na rozmiar 45... Przerysowanie jak cholera

Pozostałe zdjęcia są po prostu okej - nie zachwycają, ale też nie odpychają. Modelka mogłaby też twarzą popracować następnym razem
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaditZ Zobacz posta
    Na nr 1 - stopa modelki wygląda na rozmiar 45... Przerysowanie jak cholera
    Normalna kobieca stopa w rozmiarze europejskim, a nie chińskim... karłowatym.
    ['O'] - | D800 | D700 | D90 |
    0> - | SiR AF 19-35 f/3.5-4.5 | N 50 f1.8G | N AF-S 24-70 f/2.8G ED | N AF-S 70-200 f/2.8G IF-ED VR | N 28-80 f/3.5-5.6D | SB-900 | /|\ Fotopro 584N/FPH52Q... [ ]-| obróbka w LR6 na Laciu pińcet dwadziścia sześ... :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lumiko Zobacz posta
    Próbowałam kombinować z kadrem, ale wtedy wychodzi zbyt wąsko jak dla mnie. Podstawowy błąd - mogłam modelkę bardziej na prawo posadzić. Mam takie, na których jest tylko ten jeden budynek, ale są zdecydowanie słabsze. Też mi przeszkadzają te słupy itp. (sam stary budynek nie aż tak bardzo) ale w Photoshopie to ja raczkuję jeszcze i nie chciałam tam robić jakiejś masakry
    Ja bym zaryzykował i przyciął zdjęcie do kwadratu - ponoć taka forma jest mało "atrakcyjna" dla oka, ale może warto spróbować?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mex Zobacz posta
    Normalna kobieca stopa w rozmiarze europejskim, a nie chińskim... karłowatym.
    Czy ja wiem... :P

Moja Luba ma 1,7m i rozmiar 36

Poparz tez na rozmiar okolic kostki - skoro wielkość stopy nie przemawia do Ciebie - i porównaj z kolanem, no raczej nie powinny być prawie tej samej grubości/szerokości.
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

1 i 2 ok, na 1 sytuacja mogla byc bardziej zastana (tak aby nie wygladala na pozowana), tzn modelka mogla patrzec przed siebie nie koniecznie w kamere. Na 2 wszystko gra , ladna poza i spojrzenie modelki , kadr tez mi sie widzi. Na 3 zabraklo pracy bioder, plasko wyszlo a patrzac na modelke to bylo co "giąć" taka "S" lepiej oddalaby modelke.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RaditZ Zobacz posta
    Czy ja wiem... :P

Moja Luba ma 1,7m i rozmiar 36

Poparz tez na rozmiar okolic kostki - skoro wielkość stopy nie przemawia do Ciebie - i porównaj z kolanem, no raczej nie powinny być prawie tej samej grubości/szerokości.
    Przycięłam do kwadratu, bałaganu nie ma, ale jakoś wolałam szerszy kadr. No ale może i jest lepiej
    Modelka ma po prostu wyjątkowo szczupłe nóżki a tak serio, no jest przerysowane, jest, jakby kogoś interesowało to modelka ma rozmiar 38 przy 173 cm Mam tylko nadzieję, że akurat tej modelce tego typu "zabieg" nie zaszkodził bardzo

Chociaż teraz jak tak patrzę, to ta wielka stopa bardziej rzuca się w oczy przy tym kadrze, tamto było szerokie, więc jeszcze jakieś usprawiedliwienie dla tego przerysowania było. Taki kadr jak wyżej to na dłuższej ogniskowej powinien być.

A tak lubiłam to zdjęcie....
    Ostatnio edytowane przez Lumiko ; 08-09-2015 o 09:36

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów