Close

Strona 60 z 140 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Zadnego seriala nie zaszywa.

Win10 po upgradzie ma cd key publiczny, ktory mozna wygooglowac bo kazdy ma taki sam na poczatku. Podczas upgrade to win10 jest zapisywany hardware ID na serwerach MS, dlatego potem robiac czysta instalacje z iso, nie podaje sie zadnego cd-keya, instaluje system i on sie sam aktywuje na podstawie zapisanego hardwareID.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Ja jak zrobiłem pendriva to przy instalacji pyta mnie o cdkey

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Jestem profanem,wiec sie spytam. Jezeli updatuje do win10 ,mam win7pro,to czy bede musial ponownie instalowac programy - LR ,NX2 itepe? Czy komp wyraźnie przyspieszy? Dzieki za info.Pozdro Wszystkich
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

I ma pytać, a Ty masz nie wpisywać tylko pominąć ten monit i wykonać czystą instalke bez klucza. Po instalce system sam sięaktywuje. Musisz mieć dokłądnie ten sam konfig sprzętowy przy upgradzie jak i później przy czystej instalacji. Odpinanie dysków, podpinanie nowych napędów zmieni hardware ID i nie będzie auto aktywacji.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotouśmieszek Zobacz posta
    Jestem profanem,wiec sie spytam. Jezeli updatuje do win10 ,mam win7pro,to czy bede musial ponownie instalowac programy - LR ,NX2 itepe? Czy komp wyraźnie przyspieszy? Dzieki za info.Pozdro Wszystkich
    Nie trzeba ponownie instalować programów, będą działać (przynajmniej te wymienione).
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wunat Zobacz posta
    Ja jak zrobiłem pendriva to przy instalacji pyta mnie o cdkey

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
    Bo pytać będzie, po prostu nic nie wpisujesz (pomijasz przyciskiem tekstowym w lewym dolnym rogu), system sam się aktywuje pod warunkiem że zrobiłeś wcześniej update z Windows 7/8.1 do 10.
    Ostatnio edytowane przez juh ; 06-08-2015 o 21:14

Domyślnie

Dzis robilem pare ulepszen w kompie znajomego, trzeba bylo zainstalowac jego OEM Windows 7 na nowym ssd, po nieudanym klonowaniu partycji C: na dysk SSD, zainstalowalem Winde 7 od zera, aktywowalem i zaraz po tym instalka Windows 10 z pendrivea jako uaktualnienie, zadzialalo idealnie, zadnych aktualizacji nie trzeba robic we wczesniejszym systemie, wystarczy, ze jest aktywowany.

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Kilkadziesiąt ostatnich wpisów tego wątku jest bez sensu. Każdy mówi co innego, jednym coś wystarcza innym aktywacja nie zaskakuje. Jak piszecie jakieś opinie to linkujcie do jakiegoś ogarniętego źródła, bo po metodzie prób i błędów wnioskowanie czegokolwiek jest do bani. Trzeba podać rozwiązanie które działa w 100% u wszystkich, a nie karmić ludzi rozwiązaniami które mogą zaskoczyć a nie muszą, z niewiadomych przyczyn.
    ;]

Domyślnie

Aeon88… To jest Windows… Tu nigdy nie ma pewności 100%. Smutne, ale prawdziwe. Chociaż sam jestem użytkownikiem tej rodziny systemów od ponad 20 lat i mało kiedy narzekam (nie mam żadnych ciągot migracyjnych), to jednak „€žzaskoczki” się trafiają. U mojej kobiałki na starym, koszmarnie zamulonym lapku z Win 7, update poszedł bez najmniejszych problemów. Na mojej stacjonarce z Win 8.1, już podczas przygotowań Windows Update prychnął jakimś błędem i… nie zainstalował się. Nie miałem jakiejś specjalnej potrzeby instalacji 10-tki, ale 1–2 luźniejsze dni, zachęciły mnie do spróbowania. Odpowiednio się zabezpieczyłem na wypadek problemów już po instalacji, ale co z tego, jeśli nawet do niej nie doszło. Zainstaluję na świeżo jak będę zimą montował nową stację. Tymczasem mam 8.1 obciążony katalogiem z plikami instalacyjnymi 10-tki (6,3 GB), którego… nie mogę skasować. :[
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 60 z 140 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów