O ho, nadal domniemania jak to cudo programistow z MS jest licencjonowane, kiedy i komu nalezy sie upgrade. A cos uzytecznego Panie i Panowie? Jak tam CMS, co nie dziala pod C1 i PS?
Szukaj
O ho, nadal domniemania jak to cudo programistow z MS jest licencjonowane, kiedy i komu nalezy sie upgrade. A cos uzytecznego Panie i Panowie? Jak tam CMS, co nie dziala pod C1 i PS?
Windows 10 nie jest obecnie do pracy czy grania, obecny stan OS klasyfikuje go do przeglądania netu, w porywach jakiś film czy muzyczka, gra karty ze sklepu czy inne duperele
na moje oko to kompletna porażka Microsoft i wypuścili aktualizację o 3 miesiące za wcześnie, znowu się Windows nie będzie sprzedawać ale to chyba wiedzieli wypuszczając Beta wersję na rynek.
Do takich zastosowan nie trzeba pelnego OSa na PCta a tablet z Androidem wystarczy.
Profile kolorów jak ładuję trzyma a po restarcie znowu auto tryb Windows, zdjęcia jak 50 pootwierałem w PS to zwiecha, skubany na okrągło aktualizuje mi sterowniki, pomimo że mam wersję pro nie da się tego wyłączyć, jak na Forum Microsoft popisałem to wywalili posty a konto zawiesili (prawda widać ich zabolała), znaczny postęp widzisz w stosunku do poprzednich wersji ...
ta pewno jest w tym że aplikacji to Microsoft dał nie można odinstalować, gro ustawień w trybie auto i nawet jak zmienisz to zaraz lub po restarcie powracają w ustalony tryb, 500MB na sektor rozruchowy a tam 1/2 wolnego miejsca, duży minus za brak sterowników z wersji IP w aktualizacji Windows10, część działała niestabilnie ale część była ok a wywalili więcej niż powinni, zdublowane ustawienia też bez sensu, jak już szli w XXII wiek to bez Panelu sterowania, a tak to jedno tu a drugi gdzieś indziej, jak skleroza mocniej mnie opanuje to pogubię się.
Z tymi automatycznymi aktualizacjami to MS się jeszcze przejedzie. Nie zdziwię się jak kiedyś wyjdzie aktualizacja która spowoduje crash systemu i tylko ponowna instalacja Windowsa pomoże.
Windows 10 ma opcję powrotu do czystego OS (Fabryczny stan) ale to nie lekarstwo na niedoróbki, jak tak dalej będą się produkować stracą klientów na zawsze, PC nie aktualizuję z Windows 8.1 i jak Microsoft tak dalej będzie w kulki grać to na Mac się przesiądę po całości.
Nie mam tak negatywnego nastawienia: trzeba wszystko robić fachowo (jak sam określiłeś). Ja robiłem upgrade z 8.1 (ręcznie) i nie było problemów - wszystko poszło od razu. Oczywiście sterownika wyświetlania musiałem poszukać sam, bo była 'kaszana' - ale reszta ok. Wszystkie aplikacje spod 8.1 działają pod 10 bez problemu (nawet osławiony Solitaire) - do tego stopnia, że wyczyściłem dysk nawet z 'poprzedniej wersji systemu' i mam o 20 GB więcej miejsca na systemowym. W sumie jestem zadowolony, a gry rzeczywiście pod 8.1 chodziły szybciej (głównie Galaxy Life).
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
@up
Jeśli wierzyć temu co piszą na wielu polskich i zagranicznych portalach 14 milionów aktywacji Windowsa 10 w ciągu 24 godzin to wcale nie taka mała grupa użytkowników. Oczywiście wielu z nich zaktualizowało, część powróciła do poprzedniego systemu, część potraktowała jako ciekawostkę wiele pewnie pozostało na nowym systemie...
Skontaktuj się z nami