Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Wyspy Owcze

Domyślnie Wyspy Owcze

Kilka 'landszafcików' z Wysp Owczych. Chętnie poczytam, co macie o nich do powiedzenia...
    1.

2.

3.

4.

5.
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Świetny kadr na dwójce - mocna podłoga i klif w oddali skryty pod chmurami - jak dla mnie zdecydowanie najlepsze zdjęcie w zestawie. Jedynka też niczego sobie, kadr ładnie wypełniony; na 3 i 4 trochę żal, że nie przebił się chociaż jeden promień by ożywić te widoki (chociaż zielenie są bardzo soczyste, czy to naturalne kolory?). Na 5 świetnie pokazana przestrzeń, ale mam poczucie jakbyś minimalnie przesadził z obróbką na niebie, zwłaszcza w centralnej jego części. Chociaż może tylko mi się wydaje.

Domyślnie

Mi najbardziej podobają się 2 i 4. Reszta też sympatyczna, ale dla mnie osobiście trochę za dużo się dzieje. Tak czy inaczej, ładny, klimatyczny zestaw.
    ['O]

Domyślnie

Ciekawe krajobrazy kolega prezentuje, choć może troszkę kadry niedopracowane - ale to takie gdybania moje, którymi nie ma się co przejmować
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Zgadzam się z przedpiszcami. Piękne są miejsca na ziemi
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Ciekawe krajobrazy kolega prezentuje, choć może troszkę kadry niedopracowane - ale to takie gdybania moje, którymi nie ma się co przejmować
    A mógłbyś parę słów skrobnąć bardziej konkretnie odnośnie kadrów? Byłbym wdzięczny...

Wszystkim bardzo dziękuję za poświęcenie uwagi!
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Beskid Śląski

Domyślnie

Wg mnie 1 i 3 kadrowo najlepiej,chociaż mam wrażenie ,że mogło by być ciut więcej góry na obu kosztem dołu.
    De siedem set.

Oszczędny w słowach Awatar sedrox
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Kadry super ale mam jedno pytanie:
    gdzie są te owce ?
    mam aparat

Domyślnie

Ja stawiam na 2 i 4, jest w nich pomysł na jakąś kompozycję, te dwa zdjęcia są przemyślane (z czym ja mam często kłopot).
    W tych dwu obrazkach jest dość mocna ekspresja. Są fajne.

Domyślnie

A mógłbyś parę słów skrobnąć bardziej konkretnie odnośnie kadrów? Byłbym wdzięczny...
    Oczywiście, choć nie bierz ich zbytnio na serio
    ad.1 miejsce z potencjałem, jest to chyba (jak dla mnie) najlepszy kadr z tej serii - rozumie że pokażesz nam więcej
    Docięcie prawej i troche dołu do drogi mogło by trochę wzmocnić kadr.
    Gdybanie (nie byłem, nie wiem) - widać dwie prowadzące linie, które można było wykorzystać jak mocne punkty w tej fotografii.
    ad.2 kadr trochę nie wyważony, prawa strona w odbiorze wygląda na cięższą - co daje taki efekt
    Do tego mógł byś wykorzystać dwa mocne punty w górnej części przy trój podziale.
    ad.3 podobnie jak w przypadku nr.2 wyważenie kadru.
    Otwórz to zdjęcie w dowolnym programie graficznym i od prawej ustaw kadrowanie 1:1 - porównaj!
    ad.4 tu, ciężko mi się*odnieść - odpowiada jak jest
    ad.5 przycięte domki i z Pd. takie kawałki nie najlepiej wyglądają na zdjęciach.
    Gdybanie - może przy kadrowaniu podczas fotografowania odpuścił bym sobie lewą stronę i skupił się*na prawej z tą skałą/górą
    lewa strona nie wiele wnosi.

Tyle mojego wymądrzania - możesz się*nie zgadzać, masz prawo i ja nie mam tego za złe - wybacz za zawracanie głowy
    Pozdrawiam
    Rafal
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów