Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Domyślnie studia fotograficzne

Po 2, roku studiów dochodzę do wniosku, że to co wybrałem, coraz bardziej mi się nie podoba i nuży. Chciałbym zmienić kierunek (wiem, że tracę 2. lata i wszystko od początku ale to nic) na fotografię. Opłaca się w RP studiować fotografię? Myślę nad Poznaniem. Z tego co czytam są tam jakieś egz wstępne z rysunku i fotografii i chyba malarstwa czy tam rzeźbiarstwa. Z rysunku i tego 3. jestem kompletna noga z tego. Z fotografii pewnie bym coś wyskrobał.

Ktoś tam studiuje/studiował i się wypowie jak to wygląda? Może ktoś tam wykłada?
    Co radzicie?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-06-2015 o 10:04 Powód: pis. ("co raz")
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

A nie mozesz zrobic sobie fotografii jako drugiego kierunku? Fotografia to kierunek artystyczny i czesto na ASP Nie licz, ze bedzie latwo Jak interesuja Cie same techniki fotograficzne pytanie jakie? Cyfrowe ... masz na kazdej elektronice/elektryce cyfrowe przetwarzanie sygnalow. Cos zwiazanego z samymi procesami chemicznymi, dowolny Wydzial Chemii zadowoli Twoja ciekawosc.

Poza tym sa szkoly prywatne ale fotografia zawsze bedzie miala aspekt kreatywnosci i artyzmu a i technilogia i technika tez tam bedzie.

Co chcesz robic w zyciu? - Na to sobie odpowiedz.

Domyślnie

Teraz co bym chciał?
    "Wybić" się w życiu i pracować jako fotoreporter lub fotograf czegoś tam - oczywiście po jakimś tam kursie czy coś.
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Fotograf czegos tam po jakims tam kursie czy cos...

Dobre nastawienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritus Zobacz posta
    pracować jako fotoreporter
    zrób fotę komórką i prześlij na kontakt24.pl do tvn24 i już masz załatwione... obawiam się, że fotoreporterka to w obecnych czasach wymierający zawód i raczej nie liczyłbym, że się wybijesz...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Teraz co bym chciał?
    "Wybić" się w życiu i pracować jako fotoreporter lub fotograf czegoś tam - oczywiście po jakimś tam kursie czy coś.
    W tym kraju mało jest kierunków dających gwarancję pracy w zawodzie (prawdopodobienstwo pracy w zawodzie jest po prawie i medycynie). Fotografia to zdecydowanie szary koniec tej listy. Także jeśli uważasz że studiowanie fotografii Cię wybije i zagwarantuje kieliszek chleba i emeryturę na starośc - to jestes w poważnym błędzie.

Domyślnie

Miej zawód w ręce a co będziesz robił w życiu i tak rzeczywistość zweryfikuje.

Domyślnie

Nie znam się, to się wypowiem.

Kolega studiuje projektowanie graficzne, a fotografem jest z zamiłowania. Jedno i drugie jakoś się łączy. Na brak kasy nie narzeka, robi różne rysunki i z tego da się przeżyć. Zdjęcia robi póki co za darmo, przynajmniej dla znajomych.

Co do zmiany kierunku studiów, to sam jestem rok do tyłu, bo mi się nie podobało i zmieniłem. To była najlepsza decyzja w życiu, chociaż zdania otoczenia były podzielone.

Domyślnie

Teraz co bym chciał?
    studia fotograficzne na pewno ci w tym nie pomoga.
    fotoreporter to zawod rownie przydatny jak zdun
    reporterke teraz robia redahtorzy tabletami na ktorych pisza 3zdaniowe artykuly bo odbiorcy maja problem z czytaniem dluzszych tresci

ogolnie uwazam ze z fotografia bedzie jak z plytami winylowymi. analogowa juz nna takim etapie jest, cyfrowa za lat troche sie znajdzie.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Studiowałam (prywatnie i nie w Poznaniu ale zawsze), więc się wypowiem. Nie pomoże ci to się wybić wcale. Generalnie studia są fajne, ale nikt ci po nich pracy nie da - musisz ją sobie znaleźć sam. Poznań bez egzaminów z rysunku, to chyba na zaocznych jest ale nie mam pewności, więc nie będę wprowadzać w błąd - powinno być na ich stronie.

Może lepiej studiować coś po czym praca pewniejsza, a fotografią zajmować się z doskoku?

A co studiujesz teraz?
    Ostatnio edytowane przez Imago ; 11-06-2015 o 14:27
    Pojawiam się i znikam...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów