Close

Strona 23 z 80 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 800

Wątek: Lightroom 6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ShutterStill Zobacz posta
    Ja jak kupowałem LR 4 i 5 online to i tak musiałem mieć konto i się zalogować, wiec nawet nie zauważyłem że tym razem jest jakoś inaczej. Zresztą nie widzę w tym nic dziwnego czy utrudniającego życie. W dzisiejszych czasach wszędzie trzeba się logować i mieć konto. Jak się chce C1 to albo trzeba się zalogować / podać dane na ich stronie albo na stronie internetowej która prowadzi promocję.
    Ale bez logowania nie zainstalujesz najnowszego LR, a starsze i owszem. A co jest w tym niepokojącego? Mnie np. denerwuje, że nie mogę pograć w różne (nieco tylko stare) gierki, bo akurat nie działa już serwer autoryzacyjny i nie da się w ogóle rozpocząć rozgrywki. A lubię sobie czasem pograć w jakiś klasyk sprzed kilku lat, który legalnie kupiłem, a którego nie mogę już używać.

I podobnie za chwilę będzie z programami użytkowymi. Już teraz jest Office 365 jako roczna subskrybcja, podobnie CC. O ile w przypadku np. antywirusów nie mam nic do takiego sposobu sprzedaży (liczy się aktualność), to jednak z takim CC czy Office sytuacja jest inna. Tymi programami tworzysz swoje własne pliki (graficzne, tekstowe), które wymagają do otwarcia konkretnego softu. Jeśli przestaniesz płacić, stracisz licencję na to oprogramowanie i razem z nią możliwość otwierania własnych plików.

Chciałbym mieć nadal wybór - kupuję raz i używam tak długo, jak działa mój komp/system operacyjny albo stać mnie na comiesięczną opłatę i to, że w razie zaprzestania płacenia nie dam rady otworzyć swoich własnych plików (PSD). Dla mnie pierwszy model z wersją boksową jest lepszy i z niepokojem patrzę na chmurowe ciągoty Adobe. Dla mnie (podkreślam raz jeszcze) to model być może dogodny dla firm, ale przede wszystkim sposób na mocniejsze przywiązanie użytkownika do marki (przestajesz płacić - zostajesz z niczym) i wyciągnięcie z niego dodatkowych pieniędzy. Oczywiście, zaletą jest posiadanie zawsze najnowszej wersji - ale czy naprawdę ukazujące się co miesiąc czy dwa aktualizacje były tak trudne do zainstalowania?

Ale ja stary zgred jestem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Nieporozumienie. Do instalacji poprzednich wersji nei trzeba było rejestracji, wystarczyło mieć plik instalacyjny. Teraz bez konta nawet jak masz plik, to oficjalnie nic nie zainstalujesz (choć nie wątpię, że ktoś znajdzie obejście i się tym podzieli).
    Może jak miałeś płytkę albo pirata.
    Jak kupowałeś ze strony Adobe to musiałeś mieć konto.
    "wystarczyło mieć plik instalacyjny"?
    Skąd? Z płyty czy torentów?

Edyta:
    A co za różnica jak już się zarejestrowałeś, żeby kupić to co za problem wpisać login i hasło przy instalacji?
    Ostatnio edytowane przez ShutterStill ; 27-04-2015 o 11:07

Domyślnie

A jaki jest problem przed końcem abonamentu wyeksportować swoje pliki w postaci jpg czy tiff? Po końcu subskrypcji będzie można to przeglądać w jakiejkolwiek przeglądarce plików.
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

gimp otwiera psd, raw? jest free, bez przywiazania, moze warto jego uzywac

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

do ostatniej wersji czyli 6 nie trzeba bylo miec ani konta na adobe ani nigdzie sie logowac, zeby podbrac z ich strony legalna wersje oprogramowania, zainstalowac, kupic klucz i uzywac bez jakiegokolwiek kontaktu ze strona adobe. owszem, zeby zainstalowac 6 trzeba miec konto i trzeba sie zalogowac w trakcie instalacji. instalka cc/6 jest jedna. dopiero po wpisaniu klucza od wersji pudelkowej wylaczaja sie niektore ficzery zwiazane z kontem adobe cloud i staje sie wersja stand alone.

Domyślnie

Może jak miałeś płytkę albo pirata.
    Jak kupowałeś ze strony Adobe to musiałeś mieć konto.
    "wystarczyło mieć plik instalacyjny"?
    Skąd? Z płyty czy torentów?

Edyta:
    A co za różnica jak już się zarejestrowałeś, żeby kupić to co za problem wpisać login i hasło przy instalacji?
    Czy ja mówię po turecku? Czy ja może piszę sanskrytem? Czego można w tym najprostszym przekazie nie rozumieć?

Poprzednie wersje można było zainstalować na środku pustyni, nie mając internetu. I to obojętne skąd miało się plik setup.exe - czy z płytki, czy od piratów, czy ściągnięty wcześniej od Adobe. Obecnej bez łączności z kontem Adobego nie zainstalujesz, nawet z najoryginalniejszej płyty DVD kupionej i dostarczonej z fakturą - to jest różnica o ktorej pisał kkokosz, a którą ciężko ci przychodzi zrozumieć.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

i chyba problem tez moze byc zgodnie z prawami murphiego, ze co jakis czas wymaga polaczenia z servem dla potwierdzenia, kiedy czlek jest na pustyni z lapkiem albo gdzies bez neta to nie popracuje, a i zdarzaja sie takie sytuacje, dosc czesto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Czy ja mówię po turecku? Czy ja może piszę sanskrytem? Czego można w tym najprostszym przekazie nie rozumieć?

Poprzednie wersje można było zainstalować na środku pustyni, nie mając internetu. I to obojętne skąd miało się plik setup.exe - czy z płytki, czy od piratów, czy ściągnięty wcześniej od Adobe. Obecnej bez łączności z kontem Adobego nie zainstalujesz, nawet z najoryginalniejszej płyty DVD kupionej i dostarczonej z fakturą - to jest różnica o ktorej pisał kkokosz, a którą ciężko ci przychodzi zrozumieć.
    Żeby ściągnąć poprzednie wersje (trial) od Adobe trzeba było się zalogować.
    Teraz też możesz trial na pustyni zainstalować.
    Wyłącz net. Wybierz przy podawaniu konta "inne" wyskoczy żeby połączyć się z netem, wybierasz później i masz 30 dni na pustyni gratis

Do pirata już nie trzeba było się logować .

Domyślnie

Żeby ściągnąć poprzednie wersje (trial) od Adobe trzeba było się zalogować.
    Teraz też możesz trial na pustyni zainstalować.
    Wyłącz net. Wybierz przy podawaniu konta "inne" wyskoczy żeby połączyć się z netem, wybierasz później i masz 30 dni na pustyni gratis

Do pirata już nie trzeba było się logować .

I tu właśnie się mylisz, bo piszą że nie można nawet triala zainstalować.

Cytat Zamieszczone przez Carlos_lo Zobacz posta
    i chyba problem tez moze byc zgodnie z prawami murphiego, ze co jakis czas wymaga polaczenia z servem dla potwierdzenia, kiedy czlek jest na pustyni z lapkiem albo gdzies bez neta to nie popracuje, a i zdarzaja sie takie sytuacje, dosc czesto

Właśnie, i tu dochodzimy do sedna sprawy, jeśli idzie o różnice pomiędzy starymi a nową wersją: dawniej kupowałeś, mogłeś pracować, a firma Adobe mogła cię przepięknie pocałować w pyrdel. A przy obecnej wersji wystarczą kłopoty z serwerem, jakieś włamanko, problemik z systemem kart płatniczych, zagmatwanie systemu płatności (wymieniam tylko to, co już się przydarzało w niedawnej historii) i wtedy, zamiast pilnie obrabiać aktualne zleconko czekasz sobie cierpliwie i bez pośpiechu, kiedy za oceanem się uporają. A mogą się uporać dziś, lub jutro, a może za tydzień, co oczywiśćie każdy klient zrozumie i nie będzie miał nic przeciwko.
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 27-04-2015 o 11:46
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

no to jest opcja, byleby panele sloneczne byly dostepne

Strona 23 z 80 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów