Akurat przodek ma czysty
A ci do zdjecia, mi sie podoba. Kadr niezły, światło tez, niebo nie przepalone zeby przeszkadzało.
Szukaj
Akurat przodek ma czysty
A ci do zdjecia, mi sie podoba. Kadr niezły, światło tez, niebo nie przepalone zeby przeszkadzało.
W tym miejscu nieduża. Czasy staram się dobrać w zależności od tego jaki skład mi się trafi. Prędkość na tym odcinku nie jest duża (od 10 do 80km/h) i eksperymentuje na razie z czasami od 1/100 do 1/400
Dokładnie. Wyglądało to tak jakby mu umyto po zimie tylko mordkę
Dzięki za cenne opinie. Zdjęcie z innego miejsca. Tym razem "Husarz" EU44 5 370 007 w składzie polskiej wizytówki w tej części Europy EIC "Sobieski" mknący do Wiednia:
Tu już prędkość dużo większa niż w przypadku poprzedniego zdjęcia. Z lekcji jaką wziąłem u wieloletniego fotografa pociągów wiem, że istotne jest złapanie lokomotywy między słupami trakcji. Cały skład powinien być widoczny. Pociąg musi mieć "powietrze" i widoczna powinna być trakcja. Jak na razie objeżdżam okolicę by trafić ciekawe pozycje spełniające powyższe warunki.
Dla mnie "różowa landrynka" lepsza.
Co do czasów... Jeżeli masz możliwość, to na Twoim miejscu pokusiłbym się o panningi
SONY A6600 + Sony 18-135 + Sony 200-600 + Sigma 10-18 + Helios 44-3
NIKON D7100 + Nikkor 70-300
https://www.facebook.com/profile.php?id=100012570427492
Dzisiejsze trafienie na innej miejscówce SM42-2609:
Ten diesel i to w takim malowaniu mi się marzy w skali h0 na dioramie, którą aktualnie robię...
BTW ...w tle znikający ostatni wagon pędzącego w przeciwnym kierunku IC ciągniętego przez EP09
Od kilkunastu zdjęć próbuję wywoływać RAWy w LR 4.1 ...jak już mi się jakieś obrobione zdjęcie spodoba to po kilku dniach nie mogę na nie patrzeć...
6. EN57-954ra wjeżdża do Dąbrowy Górniczej
Czy to zdjęcie jest do zaakceptowania czy zbyt przekombinowane? Chodzi mi o wizualny odbiór kolorów, ostrości etc bo klimat mi leży ale... no właśnie.
...i jeszcze jedno w podobny sposób wywołane:
7. 35WE-007 "Impuls" w drodze na peron główny dworca W Dąbrowie Górniczej
Ostatnio edytowane przez Adam Okuń ; 24-04-2015 o 21:41
Skontaktuj się z nami