Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Przełącz na 2010, kliknij na małą ikonkę menu w prawym górnym rogu i wybierz Save New Camera Raw Defaults
    Nie działa w ten sposób, to była pierwsza rzecz którą zrobiłem. Procesu nie zapisuje.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A spróbuj odpalić program z prawami Admina i wówczas zastosować poradę Czornyja.

Oprogramowanie uruchamiane bez praw roota, często gęsto nie może dłubnąć w configach.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    A spróbuj odpalić program z prawami Admina i wówczas zastosować poradę Czornyja.

Oprogramowanie uruchamiane bez praw roota, często gęsto nie może dłubnąć w configach.
    Niestety w ten sposób też nie zapamiętuje procesu 2010.

Domyślnie

@prz3mo,
    być moze jest to po prostu awykonalne.
    w sumie to mnie nie dziwi , choc gdyby nie ten watek to sam bym na to nie wpadl.

Domyślnie

Kolejne pytanko... W ACR 9.0 wycięto możliwość cropowania do zadanych wielkości w pixelach. Jest jakiś inny sposób, by to zrobić? Szlag mnie zaraz trafi... dlaczego Adobe wycina opcje, które były w ich sofcie "od zawsze"?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    ... dlaczego Adobe wycina opcje, które były w ich sofcie "od zawsze"?
    zmiany, zmiany, zmiany….

Domyślnie

Kolejne pytanko... W ACR 9.0 wycięto możliwość cropowania do zadanych wielkości w pixelach. Jest jakiś inny sposób, by to zrobić? Szlag mnie zaraz trafi... dlaczego Adobe wycina opcje, które były w ich sofcie "od zawsze"?
    Hmm, nie wiem...Przyznam, że cropowanie do zadanych wielkości w pixelach w LR4 było możliwe dopiero podczas exportu zdjęcia (można było określić ile pix. ma mieć dłuższy, czy krótszy bok zdjęcia, a drugi sie dopasował). Będąc w module Develop i wybierając narzędzie Crop była możliwość tylko wybrania ręcznego proporcji zdjęcia ( Enter Custom) Można było sobie wpisać dowolne proporcje oprócz tych, które proponował program, np. : 1:1 ; 5:7 ; 4:3 ; 2:3 ; 16:9 ; 16:10...itd. itp.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 05-05-2015 o 18:21

Domyślnie

A w którym miejscu w poprzednich ACRach była ta możliwość?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu Zobacz posta
    A w którym miejscu w poprzednich ACRach była ta możliwość?
    W narzędziu crop, gdy się weszło w opcję narzędzia to pod proponowanymi proporcjami była też opcja, że można było ręcznie wpisać w pix wielkość cropa.

Domyślnie

W narzędziu crop, gdy się weszło w opcję narzędzia to pod proponowanymi proporcjami była też opcja, że można było ręcznie wpisać w pix wielkość cropa.
    Mylisz się, można było wpisać ręcznie proporcje cropa, a nie wielkość. Tak na pewno było (jest) w LR4.
    Zapewne podobnie jest w LR5 i LR6...?
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 05-05-2015 o 19:12

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów