Close

Strona 69 z 101 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1007

Domyślnie

Archibald:

Pisząc takie rzeczy zakładasz, że Fatman i wielu innych kumatych gości "wy*ymanych" przez serwis to łosie i zdołowani malkontenci?

Uważaj, bo kiedyś może trafić na Ciebie i wtedy poczujesz blues'a... Niejeden zmienił już bagnet przez ten bajzel.

Domyślnie

Nie. Nie zakładam i nic takiego nie napisałem. Przeczytaj uważnie co miałem na myśli. O innych bagnetach również.

Zresztą zaczynam żałować, że w ogóle wypowiedziałem się pozytywnie - przecież wypada tylko rzucać obelgami. Nie jest w dobrym tonie przyznać się do dobrej współpracy z serwisem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald Zobacz posta
    Zresztą zaczynam żałować, że w ogóle wypowiedziałem się pozytywnie - przecież wypada tylko rzucać obelgami. Nie jest w dobrym tonie przyznać się do dobrej współpracy z serwisem.
    Spokojnie, ja także nie powiem złego słowa o serwisie Nikona w Warszawie.

Domyślnie

również się dołączę, spokojnie,
    powinny się tu również pojawiać wypowiedzi zadowolonych klientów, uwierz, miło byłoby i takie czytać

natomiast dyskusja się rozwinęła ponieważ wtrąciłeś sformułowanie o pępkach świata i polskim narzekactwie - w domyśle jak sądzę nieuzasadnionym, co uważam za niesłuszne, dlatego podałem przykład

z mojej strony END
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 22-03-2015 o 14:00
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

nie chciałbym narzekać ale....wysłałem aparat do serwisu myśląc że gwarancja ma 2 lata, niestety nie uznali pomimo dostarczenia pisma od sprzedawcy że towar jest niezgodny itp.itd. (jako rękojma). Wystawiono mi kosztorys na regulację autofokusa i naprawę kalpki na 191 zł. Poprosiłem o samą regulację autofocusa po tygodniu kolejny kosztorys i cena spadła do 161 zł za sam autofocus, czy drogo czy tanio nie wiem, kontaktu zero, dodzwonić się nie można, emaile wracają jako spam...dziś (po 2 tygodniach) e-mail doszedł w końcu. Zgodziłem się na naprawę bo potrzebuję aparat na święta. Rozmawiając ze sprzedającym stwierdził że niestety to nie pierwszy przypadek i sam wszystko wysyła do serwisu w Niemczech bo może się czeka ciut dłużej ale żadnych problemów nie ma.
    Nikon D 7000 plus N 18-105mm, N 35mm 1.8 G, Helios -44m

Domyślnie

To cię ładnie sprzedawca wykiwal. Za rejkojmie odpowiada sprzedawca. Tak mi się wydaje.

Domyślnie

Nawiązując do mojego pytania:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=259898
    Wysłałem body do serwisu. Po siedmiu dniach jest u mnie z powrotem (trochę ich męczyłem mailami, że potrzebuję na święta ).
    " Regulacja systemu autofocusa zgodnie ze specyfikacją producenta. Czyszczenie matrycy z zanieczyszczeń powstałych w wyniku normalnej eksploatacji."
    Robocizna + wysyłka = 167,49zł.
    Efekt taki, że AF śmiga jak ta lala, zero FF/BF .
    Na dzień dzisiejszy, za czas i efekt końcowy, ode mnie dla serwisu piąteczka.

Domyślnie

Może kiedyś będzie to regułą ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie Ciekawostka SERWIS brak danych

ot taka ciekawostka moje D3 zakupione w 2007 , serwisowane kilkukrotnie w serwisie , wymiany pokrętła oraz gum , migawki nagle zniknęło z bazy danych serwisu NIKON POLSKA

Wysłany został sprzęt 27 marca , dzisiaj 15 kwietnia otrzymałem kosztorys ( ba jak widać mają roboty sporo)
    wcześniej telefon z serwisu ,
    i ostra rozmowa z Panią po drugiej stronie - gdzie na dzień dobry usłyszałem że dokonywałem napraw nie oryginalnymi częściami, (a poprosiłem o uzupełnienie śrubek bo po ostatniej wymianie migawki jakoś było ich mniej) oczywiście oburzenie z mojej strony sięgnęło zenitu , żeby było ciekawiej poinformowała mnie że mój sprzęt nie figuruje w serwisie i nigdy tam nie był naprawiany a suma kosztów naprawy wyniesie 3500 tys, wcześniejsza naprawa wymiana migawki koszt to około 2000

Dla jasności, w opisie uszkodzeń z mojej strony napisałem: migawka , bolec pod lustrem wyrobiony nie spada lustro od ostrości dokładnie , wiadomo gumy i te śrubki
    odpowiedź: uszkodzenia obudowy (że nie widać dopiero jak się gumy ściągnie - ok mogę się zgodzić) , inne śruby , migawka robocizna

więc jestem totalnie oburzony zarzutami a w szczególności tym że koszty napraw wyniosły mnie kilka tysięcy i że w systemie nie ma śladu po naprawach.

więc jestem na etapie grzebania w papierach z lat poprzednich odszukiwania faktur i nie sadzę że bym to tak zostawił, tym bardziej że migawka wytrzymała po wymianie lekko ponad 100tysi więc nie zdziwiłbym się jak dostałem starą , a potem ktoś historie napraw usunął z systemu. SZLAG mnie trafia,

Jak ktoś miał podobną sytuacje proszę o kontakt.
    -----------------
    D3, D800, D7000; N14-24/2.8, N24-70/2.8, N70-200/2.8, S8,MZ1500/8, SB 800, SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olkuszanin Zobacz posta
    żeby było ciekawiej poinformowała mnie że mój sprzęt nie figuruje w serwisie i nigdy tam nie był naprawiany a suma kosztów naprawy wyniesie 3500 tys, wcześniejsza naprawa wymiana migawki koszt to około 2000

Jesli ktoś miał podobną sytuacje proszę o kontakt.
    A wiec ja miałem taka sytuacje
    Mi babka przez telefon powiedziała, że sprzęt:
    * nigdy nie był w serwisie (aż sprawdziłem numery seryjne na wszystkich papierach),
    * że gwarancja skończyła sie 11 miesięcy temu (co bylo dziwne, gdyż raptem 3 miesiące wczesniej serwis dokonywał naprawy gwarancyjnej),

Sprawę udalo mi sie wyprostować po tym jak podałem numery napraw a nie numer seryjny urządzenia.

olkuszanin, jesli potrzebujesz wiedzieć więcej, zapraszam na PW.
    D7K SB900|N24-120 f4, N35 f1.8 i kilka słoików|...i masa drobiazgów|wszystko upchane w Tamrac Velocity 8x

Strona 69 z 101 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów