Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Witam, dzięki za odpowiedź. Ja nie napisałam o Tamronie 150-600 że wypadł znacząco gorzej, tylko że to wyjątkowo udany egzemplarz jak na Tamrona, natomiast inne modele nie miały już tak dobrych opinii. No i już od dłuższego czasu czytam o interesujących mnie obiektywach, więc to nie jest tak, że oczekuję podania na tacy gotowej odpowiedzi. Też czytałam o Sigmie 150-600 ....

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Miłego dnia !

Domyślnie

150-600 to nie jest jakiś wypadek przy pracy. Tamron już od jakiegoś czasu robi bardzo dobre obiektywy: 24-70VC, 70-200VC, markówki czy bardzo dobrze zapowiadający się 15-30VC.

Domyślnie

zapomniales jeszcze o Tamronie 90 USD VC
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrianek32 Zobacz posta
    zapomniales jeszcze o Tamronie 90 USD VC
    Nie zapomniał

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    150-600 to nie jest jakiś wypadek przy pracy. Tamron już od jakiegoś czasu robi bardzo dobre obiektywy: 24-70VC, 70-200VC, markówki czy bardzo dobrze zapowiadający się 15-30VC.
    Wkradł się błąd - chodziło pewnie o makrówki.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Prawidłowość jest przeważnie taka, że ten kto używa systemu canona będzie mówił że jest b.dobry, albo nawet najlepszy, kto nikona też tak powie itd... w szczególności jeśli nie próbował czegoś innego. Z obiektywami jest podobnie, ale to w sumie naturalne. Żeby się przekonać trzeba wypróbować !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ebo Zobacz posta
    Prawidłowość jest przeważnie taka, że ten kto używa systemu canona będzie mówił że jest b.dobry, albo nawet najlepszy, kto nikona też tak powie itd... w szczególności jeśli nie próbował czegoś innego. Z obiektywami jest podobnie, ale to w sumie naturalne. Żeby się przekonać trzeba wypróbować !
    Masz rację! Jednak nie uwierzę w to że ktoś kto posiada jakiś sprzęt wychwala go mimo że jest słaby...
    Np. posiadam Tokinę 11-16 f.2.8 i uważam że to fajny obiektyw, ale ma swoję wady jak słaba praca pod światło. Flary, spadek kontrastu no i może trochę mały zakres. Wszystko to powiedziałbym potencjalnemu nabywcy aby mu jakoś doradzić.

Domyślnie

Dzięki za szczerość, bo nie wszystkich to ce****e .... jak coś już kupię, też podzielę się szczerą opinią ! ))

Domyślnie

Odnośnie Tamrona 150-600 to posiadam go od miesiąca i jestem zadowolony. Moim zdaniem jest wystarczająco ostry a ogniskowa 600mm jest znakomita do przyrody.
    Widziałem także zdjęcia użytkowników tego forum które robili tym obiektywem i są świetne.

Domyślnie

T150-600 to baaaaardzo udane szkiełko Tamrona. Ostre. Przynajmniej ja, w ogóle go nie przymykam na obydwu moich body. Waga mi w ogóle nie przeszkadza. Mam ostre fotki nawet na czasach 1/200. Jedyna wada wg mnie to mocne szarpanie stabilizacji przy ustawianiu ostrości, zwłaszcza na najdłuższych ogniskowych. Tak jest nie tylko w wersji na Nikona, canonierzy też na to narzekają...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów