Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22
    Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

rawshooter jest dobry, ale nie na nef-y z d80.
    Ja mam capture nx i polecam. Potrafi wiele.
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Za darmo (open source) jest jeszcze całkiem ciekawy UFRaw LINK. Może działać jako plugin GIMPa ale osobno również potrafi tworzć popularne formaty.

Domyślnie

zależy jaki aparat jeśli d80 to jest problem jest wymagający dla programów, niektóre potrafia namieszać nieżle na zrobionych fotkach, capture nx jest dobry ale wolny. pozdrawiam
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    kup karte san diska w promocji z c1 le i po problemie
    zaplacisz za karte a program dostaniesz gratis

pozdro
    olo
    a gdzie taka promocja jest? ja o niej nie słyszałem. Jest ona w jakichś konkretnych sieciach sklepów czy to promocja producenta i wszędzie dostanę ten program gdzie kupię kartę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ravajas Zobacz posta
    a gdzie taka promocja jest? ja o niej nie słyszałem. Jest ona w jakichś konkretnych sieciach sklepów czy to promocja producenta i wszędzie dostanę ten program gdzie kupię kartę?
    Fotojoker, MM, Saturn, Euro RTV-AGD - tu drożej
    pozdrawiam
    ff

Domyślnie

A próbował może ktoś darmową wersję programu SILKYPIX Developer Studio 3.0?

http://www.isl.co.jp/SILKYPIX/english/download/

Osobiści polecam C1 z promocji SanDisk. Kolory skóry wychodzą chyba ciekawiej niż w programie Rawshooter. Za to Rawshooter jest niesłychanie intuicyjny w obsłudze (system rang, wszystkie suwaczki w jednym miejscu) i jak chce zrobić coś szybko to wolę RS. Do przeglądania i minimalnej edycji (brakuje tradycyjnych ustawień jasności, kontrastu, gammy, krzywych) nadaje się też Picasa.

Zawsze można też użyć darmowego i siermiężnego, ale szybkiego InfranView z darmową i uniwersalną wtyczką SmartCurves w formacie Adobe (http://free.pages.at/easyfilter/curves.html).
    Ostatnio edytowane przez ASD ; 11-07-2007 o 23:48

Domyślnie

Potwierdzam, ze RSE robi sieczke ze skory ludzkiej, szczegolnie w swietle studyjnym jak modelka/model ma papierowa skore i widac naczynia krwionosne. Jest to nie do opanowania. To byl jeden z powodow przejscia z RSE na C1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ravajas Zobacz posta
    to jest raczej promocja producenta, dostaje się kod do c1 i program do odzyskania przypadkowo utraconych danych. Osobiście robię fotki w jpg, jakos nie mam nerwów do tych programów najlepiej pracuje mi sie pracuje na nikon capture ale szybkośc tego programu tragedia, więc wole nie tracić czasu. pozdrawiam
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

PreviewExtractor i masz z NEFa wyciagnietego JPG'a basic. Robie tylko w RAW, potem zrzut karty, PreviewExtractor, 20sek i 200 JPGow wyciagnietych do szybkiego ogladania.

Domyślnie

No ewentualnie Capture NX i komputerek ze znaczkiem jabłuszka na obudowie - ich użytkownicy nie narzekają tak na prędkość NXa

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów