Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ravajas Zobacz posta
    a gdzie taka promocja jest? ja o niej nie słyszałem. Jest ona w jakichś konkretnych sieciach sklepów czy to promocja producenta i wszędzie dostanę ten program gdzie kupię kartę?
    to jest raczej promocja producenta, dostaje się kod do c1 i program do odzyskania przypadkowo utraconych danych. Osobiście robię fotki w jpg, jakos nie mam nerwów do tych programów najlepiej pracuje mi sie pracuje na nikon capture ale szybkośc tego programu tragedia, więc wole nie tracić czasu. pozdrawiam
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

PreviewExtractor i masz z NEFa wyciagnietego JPG'a basic. Robie tylko w RAW, potem zrzut karty, PreviewExtractor, 20sek i 200 JPGow wyciagnietych do szybkiego ogladania.

Domyślnie

No ewentualnie Capture NX i komputerek ze znaczkiem jabłuszka na obudowie - ich użytkownicy nie narzekają tak na prędkość NXa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    PreviewExtractor i masz z NEFa wyciagnietego JPG'a basic.
    To nie jest JPG-basic. U mnie wyciąga JPG w pełnej rozdzielczosci 10Mpix
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

Domyślnie

Korzystam obecnie z dwóch, których tutaj jeszcze nie było.

RawShooter essentials (RSE) - kiedyś był darmowy i jak się dobrze poszuka, to można jeszcze go skądś ściągnąć. Zachwycił mnie prostotą obsługi - wszystko prosto i pod palcami. Natomiast czasami robił mi brzydkie rzeczy z kolorami skóry - być może da się to opanować, ja nie potrafiłem.

Bibble (wersja Lite 69$, Pro129$, wersja Lite wystarczy) - bardzo podobają mi się efekt wywoływania z tego programu. Często też przydaje mi się opcja "Perfectly Clear", która automatycznie ustawia parametry wywołania - wygodne, jeżeli wywołuje się większą liczbę zdjęć. Brakuje mi w tym programie tylko pełnoekranowego przeglądania zdjęć, które jest w RSE.

Pozdrawiam, Stasio.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

rawshooter jest dobry, ale nie na nef-y z d80.
    Ja mam capture nx i polecam. Potrafi wiele.
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Za darmo (open source) jest jeszcze całkiem ciekawy UFRaw LINK. Może działać jako plugin GIMPa ale osobno również potrafi tworzć popularne formaty.

Domyślnie

zależy jaki aparat jeśli d80 to jest problem jest wymagający dla programów, niektóre potrafia namieszać nieżle na zrobionych fotkach, capture nx jest dobry ale wolny. pozdrawiam
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów