Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zamkowski Zobacz posta
    Mam gripp Meike do D700 i wszystko działa jak należy i pokazuje stopniowo rozładowujące się akumulatorki. Sądzę, że sam gripp do D750 jest ok. Jest jakiś sposób na to? Bo kręcę filmy tym aparatem (D750) i tak na prawdę nigdy nie wiem kiedy się rozładuje :/
    Tak jest sposób - wsadzić EN-EL15 do gripa.

I weź jeszcze raz przeczytaj mój poprzedni post:
    Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Przy aku NiMH nigdy nie będzie poprawnie wskazywał - charakterystyka rozładowania aku NiMH nie pozwala na określenie jaki jest ich poziom naładowania.
    Z resztą jak zajrzysz do instrukcji, to dowiesz się, że przy AA aparat wskazuje jedynie pełne, jedną kreskę i puste.

Dodatkowo, do tego aby wskazywał jedną kreskę wystarczy niewiele mniejsza wydajność aku i pod obciążeniem ich napięcie będzie błyskawicznie spadać poniżej maksimum.

na 1 kresce baterii nagrałem w sumie prawie 40 min filmu i dalej nagrywa. Nic z tego nie kumam. Aparatu nie wyłącza tylko pokazuje nieprawdziwy stan baterii.
    Pokazuje prawdziwy stan baterii.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 23-03-2015 o 22:25
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

na zleceniu
    ty tym zarabiasz pieniądze?
    tym bardziej radzę się wyleczyć z zamienników
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Chyba sobie nie zdajesz sprawy ilu zawodowców korzysta z zamienników, nie tylko gripów.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Kupiłem Meike MK-DR750 i ja, wersja z pilotem. W puszce akumulator oryginalny, w gripie zamiennik firmy Newell. Po upływie doby w puszce ubyło akumulatra 1%, w gripie też 1%. Specjalnie odłożyłem aparat na półkę na 24h, był włączony po 12 i 24 h, by sprawdzić poziom baterii. Nic więcej.
    O gwałtowny zżeraniu akumulatora nie ma zatem mowy. Bałem się, czy pilot nie będzie w trybie czuwania pobierał prądu, ale jaki widać chłopaki jakoś nad tym zapanowali.
    A7III, A7IV, GFX50s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    ty tym zarabiasz pieniądze?
    tym bardziej radzę się wyleczyć z zamienników
    Pozwól że coś Ci pojaśnie: nie pytałem czy używać zamienniki czy nie tylko o t co się dzieje ze stanem baterii. Jak bym potrzebował wspaniałej rady to bym o nią poprosił.

Cytat Zamieszczone przez Krzychoo_ Zobacz posta
    Kupiłem Meike MK-DR750 i ja, wersja z pilotem. W puszce akumulator oryginalny, w gripie zamiennik firmy Newell. Po upływie doby w puszce ubyło akumulatra 1%, w gripie też 1%. Specjalnie odłożyłem aparat na półkę na 24h, był włączony po 12 i 24 h, by sprawdzić poziom baterii. Nic więcej.
    O gwałtowny zżeraniu akumulatora nie ma zatem mowy. Bałem się, czy pilot nie będzie w trybie czuwania pobierał prądu, ale jaki widać chłopaki jakoś nad tym zapanowali.
    Ja właśnie chcę używać akumulatorki Ni-Mh i może z nimi jest problem. Gripp wysłałem do serwisu bo jak twierdzi sprzedający tą przypadłość mają Pixele a nie Meike. Zobaczymy co odpowiedzą.

Tak jest sposób - wsadzić EN-EL15 do gripa.

I weź jeszcze raz przeczytaj mój poprzedni post:
    Jeśli byłoby tak jak piszesz to w moim grippie Meike do D700 też by był ten problem a nie jest. I zwykła czcionka w supełności wystarcza i nie musi być czerwona, chyba ze masz w ten sposób lepszą ekspresję to w porządku.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-03-2015 o 22:24
    D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600

Domyślnie

Jeśli byłoby tak jak piszesz to w moim grippie Meike do D700 też by był ten problem a nie jest. I zwykła czcionka w supełności wystarcza i nie musi być czerwona, chyba ze masz w ten sposób lepszą ekspresję to w porządku.
    To kup sobie drugi D700 i będzie Ci się tak samo pokazywać, jak w tym co masz teraz...

Ba... rzeczywiście jest inaczej - pełny, "połowa" (dla NiMH to znaczy już nie pełny), i pusto....
    Nikon

Domyślnie

To kup sobie drugi D700 i będzie Ci się tak samo pokazywać, jak w tym co masz teraz...

Ba... rzeczywiście jest inaczej - pełny, "połowa" (dla NiMH to znaczy już nie pełny), i pusto....
    No i po co ten słaby post?...

Właśnie dlatego rzadko bywam na forach dyskusyjnych - pytam o jedno i mam specjaliste od tematów zastępczych. Już przynajmniej wiem skąd masz natrzaskane tyle postów lepiej zrób conajmniej tyle zdjęć.
    D750/D700 / D80 + Nikkor N 24-70 + Nikkor 50mm + Samyang 14mm + SB600

Domyślnie

No i po co ten słaby post?...

Właśnie dlatego rzadko bywam na forach dyskusyjnych - pytam o jedno i mam specjaliste od tematów zastępczych. Już przynajmniej wiem skąd masz natrzaskane tyle postów lepiej zrób conajmniej tyle zdjęć.
    Mam tyle postów, przez takich jak ty - pisze się raz - a ten nadal swoje. Pisze się drugi raz, a ten zaczyna wymyślać, że gdzie indziej miał inaczej i tu też tak chce...

Odpowiedź na swoje pytanie masz w poście nr. 3 i na tym powinna się zakończyć twoja dyskusja.
    Nikon

Domyślnie

... na tym powinna się zakończyć twoja dyskusja.
    Może trochę spokoju?
    "Twoja dyskusja" to chyba monolog, nie dyskusja?

Zamienniki bywają nieprzewidywalne, trudno jednoznacznie określić co się dzieje.
    Mój zamiennik Hahnel rozładowywał aku włożone do korpusu, powodował pokazywanie dziwnych stanów baterii, bateria nieoryginalna w korpusie zachowywała się złośliwie (pełna, pełna, pełna... wszystko zgasło) aż wreszcie grip Hahnel całkiem wyzionął ducha i już mnie nie wodzi na pokuszenie.
    Ostatnio edytowane przez MilekS ; 27-03-2015 o 01:56
    Nikon D600, D7100,
    Nikkory: 28-80, 50 F:1.8D, 18-55 F:3.5-5.6 G II ED (DX), 80-200 F:2.8, Sigma 170-500 F:5-6.3D, Sigma 14 F:2.8 fish eye, Sigma 70-200 F:2.8 APO DG HSM, Tamron SP 10-24 F:3.5-4.5 DX, kilka zacnych manualnych stałek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MilekS Zobacz posta
    Może trochę spokoju?
    "Twoja dyskusja" to chyba monolog, nie dyskusja?

Zamienniki bywają nieprzewidywalne, trudno jednoznacznie określić co się dzieje.
    Mój zamiennik Hahnel rozładowywał aku włożone do korpusu, powodował pokazywanie dziwnych stanów baterii, bateria nieoryginalna w korpusie zachowywała się złośliwie (pełna, pełna, pełna... wszystko zgasło) aż wreszcie grip Hahnel całkiem wyzionął ducha i już mnie nie wodzi na pokuszenie.
    Ale tu nie chodzi o błędne pokazywanie baterii, a o zupełne nie czytanie instrukcji i pretensje o to, że aparat nie pokazuje tak jak autor wątku chce.

Dla leniwych, którym nadal nie chce się zajrzeć do instrukcji:
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 27-03-2015 o 02:47
    Nikon

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów