Witam serdecznie! Prześledziłem wątki na tym forum dotyczące lustrzanek Nikonka i nie bardzo mogłem się zdecydować gdzie podpiąć moje pytanie czy pod wątki 750tki czy może 800tki dlatego zdecydowałem się założyć nowy wątek jeśli moderatorzy znajdą dla niego inne miejsce to bardzo proszę! Ale do rzeczy ; moje d300 już niestety zaczęło mydlić i wogóle ma problemy z ostrością więc zdecydowałem się na zmianę i na pełną klatkę! pod uwagę biorę D800 lub D750! Do czego? hmm więc tak ogólnie rzecz biorąc do wielu dziedzin przyroda,krajobrazy , sporadycznie śluby ,przyjęcia i oficjalne spotkania; imprezy szkolne i przedszkolne, okazjonalnie portret , modeling i art foto na zlecenie szkoły artystycznej (ale nie zawodowo) różne takie i przy okazji dla własnych potrzeb wycieczki , zdjęcia pamiątkowe i rodzinne hmm to tyle chyba!
Cena obu body jest podobna więc mam dylemat! Zakładając że oba aparaty są sprawne który ma lepszy obrazek i jest wygodniejszy w użytkowaniu!? D750 nie macałem dwa egzemplarze D800 moich kolegów owszem ale brak mi bezpośredniego porównania obu aparatów np przy tej samej scenie na tym samym obiektywie i tych samych ustawieniach! Na tym forum jest masa kompetentnych i doświadczonych fotografów i liczę na cenne wskazówki! Co radzicie?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami