Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Nikon D700 a D750 - ostrość wyświetlaczu

Cześć,

Pytanie do osób, które mają lub miały jednocześnie D700 i D750.

Czy wg Was jest różnica w ostrości/klarowności obrazu w wizjerze po ustawieniu ostrości?

W moim D700 po ustawieniu ostrości obraz w wizjerze jest idealnie ostry i wyraźnie widać, na co wyostrzyłem.

Natomiast, w D750 po ustawieniu ostrości obraz w wizjerze jest niewyraźny. Niby wyostrza w danym punkcie,
    ale obraz nie jest tak klarowny, jak w D700. Korekcja dioptrii nic nie daje.

Obiektywy ostrzą w punkt i na zdjęciach ostrość jest moim zdaniem prawidłowa.
    Chodzi mi o sam obraz w wizjerze.

Tak to działa w D750, czy coś jest nie tak z moją sztuką?

Pozdrowienia,
    Tomasz
    Be obscure clearly...

Domyślnie

A może masz przestawioną korekcję doptryczną? sprawdź w instrukcji jak się reguluje (odpiąć szkło, wyregulować, żebyś ostre widział ramki AF itp).

Oszczędny w słowach Awatar Larson
    Miasto
    Poronin - ale to nie miasto

Domyślnie

Porównałem w tym momencie. W D700 mam obraz dużo bardziej zamglony i mniej wyraźny niż w D750. W nowej pusze jest żyleta.
    D777

Domyślnie

U mnie jest tak samo jak było w D700, D600, D800

Korekcja dioptrii nic nie daje w sensie, że kręcisz i nic się nie zmienia czy zmienia się, ale nadal masz mydelko?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

sprawdziłem i w mojej puszce jest ok (D750). Co prawda nie mam już ze 3 lata D700 ale nie przypominam sobie żeby było coś nie tak.

Domyślnie

Za radą Tomiśka sprawdziłem dioptraż i ustawiłem na +2 w D750 i jest tak samo, jak w D700 z ustawieniem 0.
    Dziękuję za pomoc.
    Be obscure clearly...

Domyślnie

No ja pierdzielę .....
    Postów : 528 ; ....... chyba o "dupie Maryni" albo o tym "jaki mam zegarek dziś na ręku" tudzież "co dzisiaj pijemy" ....
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 14-03-2015 o 00:12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    No ja pierdzielę .....
    Postów : 528 ; ....... chyba o "dupie Maryni" albo o tym "jaki mam zegarek dziś na ręku" tudzież "co dzisiaj pijemy" ....

Nie, nie Archi - tam nie nalicza postów
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Nie spinajcie się, chłopaki... Kolejnym etapem edukacji wstecznej będą posty typu "jak prawidłowo przewlec pasek neoprenowy przez ucha aparatu?".

Domyślnie

Zatrzymajcie żarty dla siebie.

Nie mam wady wzroku, w D700 mam korekcję dioptrii na zero,
    więc przyjąłem, że w każdym aparacie powinno być ustawione na zero.

Nie widzę w tym nic śmiesznego.
    Be obscure clearly...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów