Close

Strona 66 z 371 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Nie, D70 ani np. D80 nie miały tej możliwości - dlatego kupiłem sterownik zewnętrzny.
    Za pomocą odpowiednich przejściówek można go podłączyć do NX-ów. Starsze modele mają zdalne wyzwalanie przez gniazdo Jack 2,5 mm, nowsze przez mikro USB. Nie wiem, jakie gniazdo ma NX mini. (jeśli w ogóle ma). Jeśli nie ma, to tzw. d. blada. Aplikacja Samsunga do sterowania aparatami przez WiFi jest beznadziejna.

Domyślnie

Czy jest jakaś inna, bardziej rozbudowana aplikacja do wyzwalania NXów przez WiFi ?
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Nie znam. Szukałem. Może są jakieś płatne?

Domyślnie

NX500 ma czy nie ma stabilizacji obrazu? Zapowiedzi zaprzeczają a oficjalna strona Samsung.com ze ma optyczna stabilizacje obrazu.

Domyślnie

Tylko w obiektywach.

Domyślnie

Tylko w niektórych obiektywach: PZ16-50, 18-55, 50-200, 18-200, S16-50, S50-150, 60 Macro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emerlu Zobacz posta
    Ciekawe czy NX500 będzie dorównywał jakością obrazu NX1.
    NX500 to po prostu mniejsza obudowa i bez wizjera, więc zdjęcia powinny być identyczne bo i wnętrzności są te same.
    Jedyne na co zwróciłem uwagę to NX1 ma najkrótszy czas otwarcia migawki 1/8000 a niby NX500 ma 1/6000

Co do zdjęć to u mnie można sporo zobaczyć, ostatnio wrzuciłem jedno zdjęcie bez obróbki, poza zmianą koloru światła i wygląda ono tak:

No post processing by Daniel Kulinski, on Flickr

który nx robi tajmlapsy ?
    NX1 ma wbudowany integrometr, więc myślę, że NX500 również to będzie posiadał, co do niższych modeli to trzeba było by sprawdzić w instrukcji.
    NX20 nie ma na pewno, ale na eBay można kupić rozbudowane zdalne wyzwalacze na USB, kiedyś kupiłem coś takiego i działało bardzo fajnie, chociaż wydaje się skomplikowane - gdyby ktoś chciał to mogę się tego pozbyć

Aplikacja Samsunga do sterowania aparatami przez WiFi jest beznadziejna.
    Aplikacja pod Androida nie jest wcale taka złą, to raczej kwestia przyzwyczajenia i przełączenia jej na Manual - bo na auto to....
    W Manualu wszystko ustawia się jak w aparacie.

W lutym miała wyjść aplikacja do zdalnego sterowania NX1/500 z komputera, ale chyba mają jakiś poślizg bo jeszcze aparat nie pokazuje jej do pobrania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniel*1977 Zobacz posta
    NX20 nie ma na pewno, ale na eBay można kupić rozbudowane zdalne wyzwalacze na USB, kiedyś kupiłem coś takiego i działało bardzo fajnie, chociaż wydaje się skomplikowane - gdyby ktoś chciał to mogę się tego pozbyć
    ile sobie życzysz za taki gadżet ?

Domyślnie

Myślę, że za 110 w tym przesyłka był bym skłonny to sprzedać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daniel*1977 Zobacz posta

Aplikacja pod Androida nie jest wcale taka złą, to raczej kwestia przyzwyczajenia i przełączenia jej na Manual - bo na auto to....
    W Manualu wszystko ustawia się jak w aparacie.
    To pokaż może, jak to zrobić, bo ja takiej opcji nie znalazłem...
    Aplikacja do modeli starszych niż NX1 nie ma takiej możliwości, chyba, że jest dobrze zakopana.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 66 z 371 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów