Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 77
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Toronto Poland :D

Domyślnie

Cześć. Mojego Pixela wyposażyłem w 6 akumulatorów Panasonic eneloop BK-3MCCE (zwykłe białe). Wszystko działa prawidłowo. Jedynie tak jak już pisali koledzy - przy kręceniu pokrętłem świeci się zielona dioda. Przy wyłączonym gripie tego efektu nie ma. Jedyny mankament jaki zauważyłem to lekkie luzy przy klapce z bateriami.
    Pozdrawiam

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RepliK Zobacz posta
    Cześć. Mojego Pixela wyposażyłem w 6 akumulatorów Panasonic eneloop BK-3MCCE (zwykłe białe). Wszystko działa prawidłowo. Jedynie tak jak już pisali koledzy - przy kręceniu pokrętłem świeci się zielona dioda. Przy wyłączonym gripie tego efektu nie ma. Jedyny mankament jaki zauważyłem to lekkie luzy przy klapce z bateriami.
    Pozdrawiam

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
    Mnie głównie chodzi o wskazania jakie pokazuje grip na LCD i wyświetlaczu.
    Czy są prawidłowe ?
    U mnie jak pisałem błędnie wyświetlał stan naładowania baterii i akumulatora.
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto

Domyślnie

Informacje na wyświetlaczu są prawidłowe. Aku w gripie od 2 tygodni, w tym czasie zrobiłem jakieś 20 zdjęć. Sprawdziłem i aparat pokazuje pełne. Jak chcesz mogę je wrzucić na ladowarke i zobaczę o ile się doładują.
    Pozdrawiam

Kliknięte z telefonu...

Domyślnie

Informacje na wyświetlaczu są prawidłowe. Aku w gripie od 2 tygodni, w tym czasie zrobiłem jakieś 20 zdjęć. Sprawdziłem i aparat pokazuje pełne. Jak chcesz mogę je wrzucić na ladowarke i zobaczę o ile się doładują.
    Pozdrawiam

Kliknięte z telefonu...
    Dzięki, to dobra wiadomość, a jak się to ma przy 6xAA, czy też wskazania są prawidłowe ?.
    Jeżeli tak to znaczyło by że ja trafiłem na niesprawnego gripa.
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto

Domyślnie

Gdzieś czytałem na forum, że powinno się używać tylko akumulatorów, w przypadku baterii występują dziwne efekty.

Kliknięte z telefonu...

Domyślnie

Gdzieś czytałem na forum, że powinno się używać tylko akumulatorów, w przypadku baterii występują dziwne efekty.

Kliknięte z telefonu...
    Tego się nie doczytałem, przykro mi.
    Ale skoro jest to prawdą w przypadku Pixel'a to grip ten jest felerny. Bo po to się inwestuje w grip'a żeby mieć większe pole manewru zasilania. Natomiast jak pisałem wcześniej miałem przy moim D7100 kilka różnej marki grip'ów i wszystkie, zaznaczam wszystkie prawidłowo pokazywały stan 6xAA. Niestety ich mocowanie do aparatu miało wiele do życzenia i dlatego dalej szukam właściwego zamiennika, bo nie stać mnie na oryginał który sporo kosztuje.

Oszczędny w słowach
    Miasto

Domyślnie

Sprawdziłem w instrukcji do Pixela.
    Nie ma informacji o tym jakich baterii/akumulatorów używać. Jedyna informacja - aby było to ogniwa alkaliczne.

Czy miałeś ustawione w body, że korzystasz z baterii AA.

Pozdrawiam

Domyślnie

Sprawdziłem w instrukcji do Pixela.
    Nie ma informacji o tym jakich baterii/akumulatorów używać. Jedyna informacja - aby było to ogniwa alkaliczne.

Czy miałeś ustawione w body, że korzystasz z baterii AA.

Pozdrawiam
    Tak. Pierwsze co zrobiłem to właśnie to ustawienie.
    Pamiętając o moim poprzednim E30, gdzie sporo się nagimnastykowałem nim aparat zaczął widzieć baterie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dionizy2000 Zobacz posta
    Tego się nie doczytałem, przykro mi.
    Ale skoro jest to prawdą w przypadku Pixel'a to grip ten jest felerny. Bo po to się inwestuje w grip'a żeby mieć większe pole manewru zasilania. Natomiast jak pisałem wcześniej miałem przy moim D7100 kilka różnej marki grip'ów i wszystkie, zaznaczam wszystkie prawidłowo pokazywały stan 6xAA. Niestety ich mocowanie do aparatu miało wiele do życzenia i dlatego dalej szukam właściwego zamiennika, bo nie stać mnie na oryginał który sporo kosztuje.

Pamietam jak jakiś czas temu kolega posiadający D300 z oryginalnym gripem Mb-d10 denerwował się na nie działący prawidłowo grip z akumulatorami AA. Co ciekawe problem pojawił się po aktualizacji firmware w body. Wysłał nawet zapytanie do Nikon Polska ...niestety nigdy nie doczekał się odpowiedzi.
    Jak widać oryginał może również nie gwarantować bezproblemowej współpracy z akumulatorkami AA

Domyślnie

Kilkanaście lat, albo więcej bawiłem się Olympusem, do każdego aparatu miałem grip'a zamiennika, nigdy nie było żadnych problemów z przyleganiem, trzeszczeniem czy też nieprawidłowymi wskazaniami.
    Obraziłem się na Olympusa bo kolejny raz zmienił mocowanie obiektywów, tak jak kiedyś Canon.
    Zastanawiam się co jest z Nikonem, bo w każdym zamienniku coś nie gra, a może Nikon celowo montuje jakiś czip lub inne oprogramowanie które powoduje wadliwe działanie zamienników !!!.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów