Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: nikon D7000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shuu Zobacz posta
    cytat z książki " Obiektyw bez procesora może być używany tylko w trybach A ( automatyka z preselekcją przysłony) i M ( tryb manualny) przy czym przysłonę można usatwiać tylko za pomocą pierścienia przysłony na obiektywie. wybranie innego trybu powoduje zablokowanie spustu migawki"
    To kolejny, całkiem inny temat !

ale o tym to napiszę Ci za 2-3 godziny ( jeżeli jakiś kolega wcześniej mnie nie wyręczy ).

Domyślnie

akurat ten który mam nie ma pierścienia do ustawiania przesłony na obiektywie.
    Dziękuje za wszystkie informacje mam nadzieje ze nie byłam strasznie męcząca

Domyślnie

Masz pożyczony Nikkor AF 28-100. Posiada on procesor i ma AF z D7000. Będzie działać w 100% z D7k w każdym dostępnym trybie z tarczy. Przysłonę w tym obiektywie ustawiasz jednym z pokręteł w body.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Jest dokładnie tak jak napisał kolega puciek. Tym obiektywem możesz fotografować we wszystkich trybach (P,S,A,M).
    Myślę , że powyższa wiedza całkowicie powinna Ci obecnie wystarczyć ; niewskazane jest MZ teraz dalsze rozwijanie tematu obiektywów z podziałem na -bez procesora i -z procesorem ; raczej ich nie będziesz (chyba) chwilowo używała ;

Odnośnie poprzedniego zapytania:
    ................ Możecie mi jeszcze polecić jakiś obiektyw? Interesują mnie raczej fotografie ludzi
    1.Podaj jaką ewentualną kwotę gotowa jesteś przeznaczyć na zakup.
    2. Co rozumiesz pod pojęciem fotografowania ludzi ; czy chodzi o portret ? reportaż ?
    3. Czy akceptujesz możliwość zakupu obiektywu używanego.
    Jest tak dużo różnorakich obiektywów, że aby w miarę trafnie doradzić potrzeba znać precyzyjne odpowiedzi na powyższe pytania.

Obiektyw, który pożyczyłaś jest bardzo słabym instrumentem optycznym ; MZ szkoda sobie nim zawracać głowę ; szybko zniechęci Cię on do fotografowania .
    Trzeba kupić coś przyzwoitego.
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 12-01-2015 o 21:36

Domyślnie

już rozumiem. pomyliłam silnik z procesorem. no cóz na błędach się człowiek uczy.
    Tak wiec myślałam o kwocie mniej więcej kolo 1000-1500 zł :P
    Raczej portret i w sumie może być i używany.

Domyślnie

już rozumiem. pomyliłam silnik z procesorem. no cóz na błędach się człowiek uczy.
    Pomyślałbym wobec tego o Sigmie 17-50/2.8 OS. Koszt nowego : ok.1500 zł
    To MZ najlepszy wybór dla Ciebie na najbliższy czas.
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 12-01-2015 o 22:06

Domyślnie

Za 1000-1500 zł można dostać Nikorra 85mm 1.8, można dostać jakąś stałkę makro 60mm lub 100mm (105mm), które też całkiem fajnie sprawują się w portretach.

Domyślnie

mam pytanie czy ktoś ostatnio kupował nowe D7000? jak wyglada sytuacja z Af? będę wdzięczny za info bo się mocno zastanawiam..
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Domyślnie

Tak, a ja nie dostałem szacunu za rozpracowanie tej zagadki (

W tej kwocie przecież znajdziesz bardzo wiele fajnych obiektywów do portretu: 50/1.8G, 50/1.4, 85/1.8D (a może i G),
    kilka różnych stałek (może nawet Heliosa 85/1.5 bardzo polecanego ze względu na wirujący bokeh, oraz Samyanga 85/1.4, którego akurat przypadkiem chcę sprzedać
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów