Close

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 102

Domyślnie

To w takim razie straszna lipa... dwukrotny spadek wydajności?? Pamiętam ze w d7000 za pierwszym ładowaniem zrobił prawie 1100 zdjęć a później nie schodził poniżej 1000 nigdy. To przecież prawie te same aparaty. Rozumiem spadek o 100-200 zdjęć ale takie coś?? !!!!!! Na pewno tego nie reklamować??

Domyślnie

Może podskoczy pod 1000. Ale ja po zrobieniu 400zdjec w D90 miałem ponad 70 procent baterii. No ale cóż nowa technologia robi swoje trzeba więcej prądu, więcej miejsca na dyskach

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Wakacyjnie czyli uzywajac aparatu kazdego dnia, lekko powyzej 1 000 zdjec,

Oszczędny w słowach Awatar Daedric
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Mój też robi spokojnie 1K na jednym aku.

Xperia Z3 + Tapatalk + Swype
    D750 + T24-70-200 2.8 VC + 50 1.8G + SB-910
    LP FS 400 AW + TT Retrospective 20 + Triopo (GT-3230X8C + B-2)

Domyślnie

Mój 7100 na jednym ładowaniu robi od 300 do 2500 zdjęć. Dużo zależy od wielu rzeczy
    ['O]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekolo Zobacz posta
    To w takim razie straszna lipa... dwukrotny spadek wydajności?? Pamiętam ze w d7000 za pierwszym ładowaniem zrobił prawie 1100 zdjęć a później nie schodził poniżej 1000 nigdy. To przecież prawie te same aparaty. Rozumiem spadek o 100-200 zdjęć ale takie coś?? !!!!!! Na pewno tego nie reklamować??
    zależy czy robiłeś zdjęcia z lampa, czy obiektyw miał stabilizacje włączona,jaki to był obiektyw, jak często oglądałeś zdjęcia na wyświetlaczu, czy robiłeś długimi seriami.... to wszystko ma wpływ na ilość wykonanych zdjęć. ja nie wiem ile zrobię zdjęć na jednym ładowaniu
    D7100 D750 , N70-300VR, N35 1.8, Di622 II, T150-600g1, n50/1.4, 2xYN685+622tx, N24/1.8, N18-35, N85/1.8 + klamoty lol ...mala galeria flickr

Domyślnie

Nie wiecie czy wpadł już ktoś na to by zrobić baterię do gripa pixel-a wypełniającą go całego? taką na wzór baterii d3. Bo wkładka z oryginalną baterią to marnotrawstwo miejsca
    DeSiedemSto

Uzależniony od dźwięku migawki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamil_km Zobacz posta
    Nie wiecie czy wpadł już ktoś na to by zrobić baterię do gripa pixel-a wypełniającą go całego? taką na wzór baterii d3. Bo wkładka z oryginalną baterią to marnotrawstwo miejsca
    Przecież wchodzi do środka 6 szt. AA. We wtorek dotarł do mnie Pixel Vertax i jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania. Jedynym minusem jest właśnie tylko jedna bateria w gripie. Niby tragedii nie ma, ale można było śmiało zmieścić dwie. Na pocieszenie 6 szt. ogniw AA może mieć większą pojemność niż oryginalna bateria (np. Eneloop/Fujitsu ~2,5 Ah) i chyba da się na takim zestawie bateria w body + akumulatorki oblecieć ślub czy co tam kto pstryka. Poza tym cięższe akumulatorki powodują, że lepiej się trzyma taki ciężki zestaw.

Samych zachwycających kadrów w Nowym Roku!

Domyślnie

Po przeczytaniu opinii nt. gripu Pixel Vertax postanowiłem go kupić i... nie żałuję!. Wykonanie bardzo dobre, faktura materiału bardzo podobna do aparatu. Przykręcony trzyma mocno i nic nie odstaje, zero luzów nawet przy próbie wygięcia od body. Przyciski działają identycznie jak w body, bardzo dobrze kręci się pokrętłami z obu stron, bardzo dobrze wyczuwalne zmiany (nie wiem czy nie lepsze jak w body) i nawet podobne klikanie. W przycisku focenia dobrze wyczuwalne ustawianie ostrości. Jedyny mankament jak dla mnie to zbyt zagłębiony przycisk AE-L/AF-F a na nim właśnie mam ustawione ostrzenie. No i nie wiem jak jest w innych gripach (w tym oryginalnym), ale śruba mocująca mogła by być tak z 1mm dłuższa.

Nie próbowałem montować aparatu na statywie z gripem i raczej nie będę próbował, zresztą nawet z oryginalnym gripem bym nie próbował!

Ogólnie rzecz biorąc jeżeli ktoś szuka gripa do D7100 to moim zdaniem warto zainwestować w Pixel Vertax. Oprócz jednego małego mankamentu jakim jest zbyt wgłębiony przycisk AE-L/AF-L (jeżeli ktoś używa) to reszta jest zdecydowanie na plus!

Domyślnie

wszyscy piszą tylko o Pixelu, a co powiedzie o Meike i Nevellu?

Który lepszy? ktoś ma? jak wygląda kwestia współpracy z dodatkową baterią Nevella?

bo mocno się zastanawiam nad tandemem grip i dodatkowa bateria Nevella..
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów