Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie DxO Optics Pro 8

Jestem po pierwszych testach triala nowego DxO Optics Pro 8. To co przede wszystkim zaskakuje to lepsza niż w poprzedniej wersji redukcja szumów i opcja wyostrzania. Do tego dochodzi nowe Smart Lightning, które działa mniej inwazyjnie niż poprzednia wersja. Super rzecz do szybkiej edycji zdjęć. Na minus mogę zaliczyć brak możliwości malowania efektem (zastosowania go tylko na określonych obszarach), podgląd większości działań dopiero od 75% wielkości obrazka (minus, gdy pracuje się na 13 calowym MacBook'u) i mało rozwinięte opcje katalogowania i zarządzania zdjęciami. Jak Wam się podoba nowe DxO OP? Używa ktoś ?
    D750, D7000, 14-24/2.8, N50/1.8D, 28-70/2.8, 80-200/2.8 AF-S, SB 800, NEX-C3 + 16/2.8 +18-55/3.5-5.6, MacBook Pro, iMac 27", Think Thank Retrospective 40

Domyślnie

Tak w praktyce, jak się DxO 8 ma do Lr4 ?
    - chodzi szybciej / wolniej ?
    - jakość demozaikowania RAWów ?
    - odysk z cienia / przepałów ?
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Ja nie mam problemu z LR4!
    Chyba zależy to od sprzetu jaki posiadsz?
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gibber Zobacz posta
    Tak w praktyce, jak się DxO 8 ma do Lr4 ?
    Trudno mi porównać z „czwórką” bo ostatni Lightroom z jakim pracowałem to wersja trzecia. Podstawową zaletą DxO są bardzo zaawansowane metody korekcji obiektywów nie do osiągnięcia w LR czy jakimkolwiek innym sofcie. Może ściągnij triala i sam przetestuj?

DxO jest szybszy w imporcie zdjęć i ich eksporcie. Nowa wersja strasznie długo jednak generuje podgląd, gdy pracujemy w podglądzie 100%.
    - jakość demozaikowania RAWów ?
    Jeśli myślisz o odszumianiu, to algorytmy w najnowszej, ósmej wersji to coś naprawdę fajnego. Pożegnałem się z Noise Ninja do Apple Aperture i używam już praktycznie tylko DxO
    - odysk z cienia / przepałów ?
    W starym lajtrumie jak musiałem ciągnąć to przechodziłem na DxO w wersji 6, podejrzewam, że teraz jest lepiej.
    D750, D7000, 14-24/2.8, N50/1.8D, 28-70/2.8, 80-200/2.8 AF-S, SB 800, NEX-C3 + 16/2.8 +18-55/3.5-5.6, MacBook Pro, iMac 27", Think Thank Retrospective 40

Domyślnie

Dzięki, zaciągnę traila i zobaczę. Jeszcze raz dziękuje za opinię.
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Cześć Panowie. A gdzie w Polsce można zakupić DxO Optics Pro 8 ? I czy jest jakaś polska nakładka tłumacząca? Dzięki za info.
    Miłośnik Nikona

Domyślnie

Nie ma tłumaczenia. Zakupić można na stronie producenta.

Domyślnie

Nie wiem czy to się już pojawiło na forum, ale do tego tematu pasuje.

DxO Optics Pro 8 - za darmo, z kluczem aktywacyjnym.

http://www.spidersweb.pl/2014/10/alt...ics-pro-8.html
    Zapraszam do moich galerii lotniczych.
    Lotnictwo.net.pl http://lotnictwo.net.pl/gallery_foto...n_author=17331
    Skrzydła.org - http://www.skrzydla.org/photodb.php?user_id=1626

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orlik_ Zobacz posta
    Nie wiem czy to się już pojawiło na forum
    Żeby raz.

Uprawnienia umieszczania postów