Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: w różu

Domyślnie w różu

Moja pierwsza wrzutka, proszę o komentarze

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopomorskie

Domyślnie

To jest chyba wersja dla niewidomych, bo nie widzę różu, beżu itd. Ciemność widzę….

Domyślnie

hmm, rozumiem że zdjęcie się nie wyświetla?

już przeniosłem zdjęcie z dropboxa gdzie indziej, za utrudnienia przepraszam

Ostatnio edytowane przez maniekk ; 02-12-2014 o 11:42

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bardzo sympatyczne, ale kompletnie bez charakteru, ot taki kolejny obrazek do rodzinnego albumu.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Pani wyszła też bardzo pomarańczowo za bardzo
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

mam tylko lapka do obróbki, niby ma spoko matryce, ale kolory na nim jakieś zimne, teraz jak patrze na ipadzie, to faktycznie leci lekko w pomarańcz.

Domyślnie

Jak się niemowlakowi da za dużo marchewki to też tak wygląda

Wystarczy że ujmiesz samego pomarańczowego i będzie ok, nie wpłynie to na resztę zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 02-12-2014 o 21:45
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    Jak się niemowlakowi da za dużo marchewki to też tak wygląda

Wystarczy że ujmiesz samego pomarańczowego i będzie ok, nie wpłynie to na resztę zdjęcia
    Spróbuj vibrance plus, i saturation minus tylko też nie przesadź. Vibrance nasyca kolory poza tonami skóry, a zdjemiesz trochę z saturacji to powinno stonować. działasz wtedy na wszystkich kolorach a nie tylko na pomarańczowym i plamy na skórze nie wyjdą.
    Unikaj kompozycji gdzie osoba patrzy w obiektyw- patrz w obiektyw i się uśmiechnij nie wygląda dobrze na zdjęciu moim zdaniem.
    coolpix L29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniekk Zobacz posta
    mam tylko lapka do obróbki, niby ma spoko matryce, ale kolory na nim jakieś zimne, teraz jak patrze na ipadzie, to faktycznie leci lekko w pomarańcz.
    Lapka jak skalibrujesz to też trochę pomoże. Kwestia kąta pod jakim na niego patrzysz- żeby był podobny do kąta czujnika.
    opcja druga to mierz balans bieli i nie baw się kolorami, jak osoba którą fotografujesz nie nałożyła podkładu w jakimś dziwnym kolorze powinno wyglądać nieźle.
    coolpix L29

Domyślnie

dzięki za wskazówki

Uprawnienia umieszczania postów