Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Torba na D40

Domyślnie

No niestety, już większy wybór mają w Saturnie i MM.

Domyślnie

Dołączę się do pytania... Tyle, że ja chyba wolałbym jakiś mniejszy plecak... Firma raczej obojętna... Ważne żeby było porządnie i w rozsądnej cenie...
    D700 | D40 | N50/1.8 | N35/1.8 | N18-55 | SB900

Domyślnie

Lowepro Micro Trekker 100
    Lowepro Slingshot 100 AW

Domyślnie

A co powiecie na Tamrac Adventure 6 ? Może ktoś używa takiego... Ewentualnie Velocity 7 ale wolałbym taki co ma 2 ramiączka żeby normalnie można było na plecach nosić

[edit]
    Jest jeszcze jedna interesująca pozycja Naneu Military Bravo. Do tego cena też całkiem całkiem. Proszę więc użytkowników o ewentualne komentarze i rady...
    Ostatnio edytowane przez fireboy ; 21-06-2007 o 13:30

Domyślnie

Tak się składa, że właśnie również szukam torby na zestaw d40x + 18-55 + 55-200 VR,
    Tudno wybrać bo wybór jest dość duży, a nie jestem w stanie biegać od sklepu do sklepu i przymierzać.
    Nie potrzebuję torby na jakieś ekstremalne warunki, ważne raczej żeby wyglądała estetycznie i można ją było bez skrempowania zabrać np. na spacer itp.
    Podobają mi się torby z serii toploader, gdzie można zapakować sprzęt obiektywem w dół jak do kabury , bez konieczności rozpinania, np. Lowepro TopLoad Zoom 2 http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...arny&idt=9862&
    czy Case Logic SLRC-1z http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...-1z&idt=15083& ale nie wiem czy nie bedą czasem zbyt duże.

Dość ciekawie wygląda też torba Crumplera który wydaje się być stworzona do tego zestawu http://mojepc.pl/index.php?ProductID=25139 .

Jeśli macie jakieś doświadczenia z w/w modelami, ewentualnie jakieś podpowiedzi innych , które mogłyby wchodzić w rachubą chętnie skorzystam z podpowiedzi.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fireboy Zobacz posta
    A co powiecie na Tamrac Adventure 6 ? Może ktoś używa takiego... Ewentualnie Velocity 7 ale wolałbym taki co ma 2 ramiączka żeby normalnie można było na plecach nosić

[edit]
    Jest jeszcze jedna interesująca pozycja Naneu Military Bravo. Do tego cena też całkiem całkiem. Proszę więc użytkowników o ewentualne komentarze i rady...
    Ja zastanawiałam się nad Naneu K3 albo Tamrac Adventure 7. Później zapadła decyzja o zbieraniu funduszy na Lowepro Compu Rover AW - tyle że jego kupię za jakieś pół roku, a sprzęt trzeba w w czymś nosić do tej pory

Znalazłam coś takiego:
    zoom digital 8050
    I zamówiłam z myślą: może te pół roku wytrzyma ... Dziś do mnie dotarł i muszę powiedzieć, że jestem bardzo mile zaskoczona jego wykonaniem. Oby jeszcze się okazało, że jest taki wytrzymały jak ładnie zrobiony ale na ten temat napiszę coś za jakieś 2 tygodnie, wtedy powinien mieć za sobą pierwszy poważny test polowy.
    Wolność to wśród mądrych ludzi żyć, widzieć dobroć w oczach ich... i szczęście...

Domyślnie

Trzeba przyznać, że ten zoom nawet nieźle się prezentuje jak za tą cenę... Czekam na dalszą relację...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fireboy Zobacz posta
    Trzeba przyznać, że ten zoom nawet nieźle się prezentuje jak za tą cenę... Czekam na dalszą relację...
    Jest jeszcze drugi sklep, gdzie można go kupić za 99zł ale nie wysyłają za pobraniem, a ja cały czas upieram się przy tej formie płatności

Co do samego plecaka: dziś pierwszy spacer po mieście w komorze na sprzęt D200, S24-70, 70-210 i Nikkor 50, na górze trochę przydatnych rzeczy osobistych, których przy okazji wizyt w kolejnych sklepach przybywało i muszę powiedzieć, ze mimo sporego obiążenia nosiło się bardzo dobrze. Na plecach i pod paskami na ramiona jest gruba warstwa gąbki pokryta siateczką. Krótko mówiąc - test w dobrych warunkach atmosferycznych zaliczony.
    Zobaczymy jak będzie w deszczu czy przy dużym zapyleniu (to sprawdzę w czasie Rajdu Subaru )
    Ostatnio edytowane przez suomi ; 04-07-2007 o 22:34
    Wolność to wśród mądrych ludzi żyć, widzieć dobroć w oczach ich... i szczęście...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów