Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Roczna Kasia

Domyślnie

na 1 zdjęciu ostrość za oczami? Ostrość jest na lewym ( bliższym ) oku i okolicach (rzęsy). Gdzie Ty tam widzisz ostrość za oczami to ja doprawdy nie mam pojęcia
    Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A

Domyślnie

w zdjęciach dzieci najbardziej co mi się podoba i co ujmuje to oczy,mało które zdjęcie coś przedstawia poza oczkami i tak właśnie ma się to do tych zdjęć.
    Skupianie na na twarzy owszem b.ważne ale są inne aspekty które warto uwiecznić fotografując dzieciątko nie prowokując go do tylko patrzenia w obiektyw.

Domyślnie

To ja zbiorowo odpowiem

CO do kolorow skory, to irlandzkie dzieci sa bialo, rozowo, z tendencja do czerwonych policzkow, wiec na sile nie chcialam robic zoltej tonacji skory

Ned Stark, co w obrobce widzisz inaczej, i co jest nie przemyslane. Jesli chodzi o kolor tla to Mama dziewczynki wybrala czarny, zeby dziecko bardziej sie wyroznialo, wybijalo i rzucalo w oczy (ja tak nie umiem wycinac i klejac dokladnie, zwlaszcza raczki przy wlochatym kocyku)

Przeostrzanie oczu to jest moja slabosc, przyznam sie bez bicia, lubie jak sa ostre

fescrew Dodatkowo w BW, bo ja wole czarno biale, ale publika moze wolec kolorowe, zwlaszcza rodzice malej
    Nikon D70s, ja nie widze abberacji, szumy owszem, i tak odszumialam i despecle robilam... a zdjecie robione juz po sesji z zaskoczenia i wlasciwie z biodra, ale wybralam bo mi sie oczka podobaly

Julius, kontrastu dodalam +10 i tyle, jak zawsze, nieco wiecej w BW, a ostrosc, jak juz wyzej pisalam i zgodze sie z dziecmi 1,8 to bardziej kamikadze niz pstrykanie, ale staralam sie celowac w lewe oko dziecka, co chyba widac

R a to nowa zasada, ze sie dzieci NIE fotografuje na czarnym tle... pozwolisz, ze ja bede namietnie lamac...

_Edyta_ nie zgodze sie ze dziecko prowokowane jest by patrzylo w obiektyw, na ANI jednym zdjeciu nie patrzy sie w obiektyw, tylko gdzies na rodzicow, skupienie jest na twarzy, oczach, ale dziecko jest w roznych pozach, jeszcze nie chodzi, wiec jest w bardziej podlogowych pozach... o jakich aspektach w przyszlosci powinnam pamietac?

Domyślnie

Zdjęcia są po prostu brzydkie. To ty jesteś fotografem, a nie matka dziecka. Więc ty jako fotograf powinnaś dobrze dobrać oświetlenie i tło.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Zgadzam się z moimi przedmówcami,tło czarne się nie nadaje do fotografowania dzieci.

Domyślnie

abberacja na 1 fotce, dość mocna chyba że to jakiś efekt po Twoim retuszu, bo na reszcie zdjęć nie razi w oczy.
    Skąd takie szumy? Jaka czułość? Może zdjęcia niedoświetlone i wyciągałaś z Raw?
    Nie widzę nic złego w przeostrzaniu oczu ale Twoje foty nie porywają ostrością niestety.
    Robienie zdjęć dzieci w BW jakoś smutno mi się kojarzy...nie wiem czy inni też tak mają, może to tylko moja mongolska teoria, ale do czarnego tła dopisałbym robienie fot dzieci w BW. Chyba że jesteś wybitna, to na pewno uda Ci się przełamać wszelkie schematy i tego Ci życzę. Dzieci są wesołe, kolorowe, dynamiczne. Zostaw im te kolory

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ned Stark Zobacz posta
    Zdjęcia są po prostu brzydkie. To ty jesteś fotografem, a nie matka dziecka. Więc ty jako fotograf powinnaś dobrze dobrać oświetlenie i tło.
    ja jestem fotografem, ale Matka placi, klient placi, klient wymaga...

prawie jak policzek, zdjecia brzydkie... ale to kwestia subiektywna

i tutaj podepne odpowiedz do reszty

nie sadze ze sa nieostre, nie przesadzajmy, BW, jak mowilam, to moja osobista preferencja

co do szumow ISO 200, zdjecie bylo dosc jasne, wiec z RAWow nie bylo wyciagne, ale wg mnei D70 mocno szumi, to mnie razi tez

tej wybitnosci tez sobie zycze )

dzieki za opinie

Domyślnie

Niestety te zdjęcia są przykładem jak zdjęć nie powinno się robić. Zwłaszcza dzieciom. Bardzo kuleje oświetlenie (jest za ostre) i obróbka (brzydko wygląda skóra dziecka - tu bardzo duży wpływ na to ma wspomniane przeze mnie złe oświetlenie), no i to czarne tło.
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Co do czarnego tła, to ja bym aż tak nie była "na nie", bo można je fajnie wykorzystać... ja tam lubię... Ale ja inna jestem A moje dzieci od urodzenia będą rockmenami
    Lubię niebieski, ładnie wygląda w podpisie

Domyślnie

Ania, to czarne tło na tych zdjęciach wygląda strasznie, ale masz rację - generalnie przy zdjęciach można je fajne wykorzystać (nawet u dzieci)
    Kobieta z Sonnarem też może

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów