Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Roczna Kasia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgaga Zobacz posta
    ja jestem fotografem, ale Matka placi, klient placi, klient wymaga...
    Nie chciałem Ciebie urazić, a policzkować tym bardziej. Jestem po prostu szczery. Obejrzałem na fejsie Twoje zdjęcia.
    Studyjne robisz wszystkie prawie takie same - albo wyjarane białe tło albo przygniatające czernie. Oświetlasz ostrym światłem - dokładnie tak samo na każdym zdjęciu. Najlepsze zdjęcia na twoim fanpagu są w zastanym. Ja tam jestem amatorem i na swój osobisty, amatorski sposób odbieram fotografię. Wiem, że na pewno rodzicom i rodzinie zdjęcia te się podobały, ale co z tego? Jako fotograf-zawodowiec powinnaś sama podpowiedzieć klientowi, że to czy tamto źle lub dobrze wygląda. Może się mylę, ale na 100% jeśli ktoś mnie poprosi o discopolowy portret to odmówię Różowe dziecko na czarnej, zlewającej się plamie źle wygląda. To nawet nie chodzi o to, że tło jest czarne - sam mam małego metala i fotografuję go w czerniach.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Nie widzę "zdjęć", widzę logo. Wzrok skupia się na nim niestety. A, i na białej ramce. No i tak jak już inni napisali, za ostre - i oczy i światło i tło, i za mało "oddechu", DLA MNIE za ciasno trochę. Powodzenia!

p.s. Chyba zamiast lampy wolałbym dzieciaczka gdzieś bliżej okna (zakładając, że w dzień focone) usadowić i blendę użyć..

Domyślnie

Nie każdy ma zaszczyt sfotografować UFO.
    red light, dark room...

Domyślnie

"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się. Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda, punktów, które stworzymy."

Domyślnie

Ja za takie zdjęcia mie zapłaciłbym ani złotówki. Jednakże widziałem na tym forum dużo gorszych prac, które zbierały zachwyty. Przykładowo był jakiś czas temu taki reprtaż z chrztu, który "artysta"przedstawił jak pogrzeb. Po konwersji do b&w dziecina wyglądała jak nieboszczyk, a dopełnieniem było zdjęcie ze świecą(punkt ostrości) nad kołyską (poza GO). Było też zdjęcie paskudnego zaszumionego krajobrazu z paskudną rysą, podpisane Leica (moim zdaniem celowa prowokacja zamieszczającego)
    Sony A7III + SY AF 35 1.4 + SY AF 85 1.4 + S 135 1.8 A

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów