Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: proste i łuki

Domyślnie proste i łuki

Podobno najtrudniej dostrzec TO COŚ w rzeczach które ma się na co dzień przed oczami. No właśnie, widzieć a zobaczyć to jest różnica. Spróbowałem poszukać detalu w kościele zaprojektowanym trochę w stylu Le Corbusier, co z tego wyszło.
    Co mogłem zrobić inaczej ?

Domyślnie

1-bardzo mi się podoba.
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merkator Zobacz posta
    (...)
    Co mogłem zrobić inaczej ?
    Mzd:

1 i 2 lecą w prawo - wyprostować,

3. - trochę mniej dołu,

4. - trochę mniej lewej.

Dobry set, jedynka dla mnie najlepsza, następna - 4.

Domyślnie

Z 1 i 2 będzie kłopot. Jedynka jest poziomowana do schodów a te są raczej w pozycji horyzontalnej. Natomiast dwójka jest na skośnej ścianie, akurat nie do końca opanowałem nowe programy i jeszcze nie wiem jak zmienić perspektywę na prostopadłą. Stąd dołem jest szerzej niż górą. A obiekt z dala wygląda tak
    Spróbowałem 3 i 4 skadrować inaczej i wyszło to w ten sposób.

Będzie lepiej ?

Domyślnie

Schody (poziomy) na jedynce chyba jednak są pochylone w prawo, im wyższe stopnie tym bardziej jest to widoczne.

Myślałem o mniejszym wykadrowaniu nr 3 i 4 (zwłaszcza) Pierwotne wersje podobały mi się bardziej, są mz dobrze skadrowane. Moja uwaga z poprzedniego postu związana była z osobistymi preferencjami, a nie z wytykaniem błędów.
    Ostatnio edytowane przez Dune ; 22-10-2014 o 20:09

Domyślnie

Z jedynka jest taki problem, że nie stanąłeś na wprost schodów, tylko lekko w lewo.
    Widać, że chciałeś zrobić to symetrycznie, ale takie lekkie przesuniecie w bok wszystko niszczy, przynajmniej w moich oczach. Widać też otwarte drzwi na 2-gim planie.

Domyślnie

Możesz napisać, gdzie jest taki kościół? Potrzebuję czegoś takiego, jak na 4. i 5. zdjęciu.

Domyślnie

1 fajne (minimalny brak symetrii...), 4 niecięte też.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    Możesz napisać, gdzie jest taki kościół? Potrzebuję czegoś takiego, jak na 4. i 5. zdjęciu.
    Proszę bardzo. Nowy Sącz, przy rondzie Solidarności, czyli obwodnica w kierunku Krynicy na wysokości ul Królowej Jadwigi. http://www.mbnsacz.diecezja.tarnow.pl/
    A od frontu wygląda tak

Rzeczywiście z 1 jest problem muszę bardziej precyzyjnie się ustawić oraz w czasie gdy nie będzie w nim żadnych nabożeństw. Bryła zawiera jeszcze kilka ciekawych elementów architektonicznych, gdyż jest chyba po części kopią rozwiązań zastosowanych w jakimś kościele we Francji, którego autorem był Le Corbusier. Z tego powodu na pewno wrócę do tego pleneru
    Ostatnio edytowane przez merkator ; 23-10-2014 o 15:11

Uprawnienia umieszczania postów