Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Audi A4

Domyślnie Audi A4

Jeździłem dzisiaj troszkę i szukałem dobrego miejsca żeby wreszcie spróbować sił przy fotografowaniu samochodu, bo czeka mnie fotografowanie kumpla wozidła. Wynalazłem taką miejscówkę i się zaczęło pstrykanie. Jednak myśleć o wszystkim to jest sztuka... 30% zdjęć odpadło że względu na to że fotografowałem z góry lub z dołu i wyszły karykatury samochodu, kolejne 30% poleciało ze względu na zbyt szeroki kąt i małą odległość od fotografowanego obiektu, co również skutkowało śmiesznymi proporcjami. Z tego wszystkiego odrzuciłem jeszcze te z bałaganem w kadrze i zostało mi coś takiego. Kolor samochodu średnio moim zdaniem współgra z resztą i uważam że to kolorystyczna sraczka, ale obiekt docelowy będzie w granatowym kolorze, no i nie będzie poobijany jak ten złom Ale potraktujmy to jako auto treningowe. Nie mam niestety filtra polaryzacyjnego, ale chmurki lekko przysłaniały światło, więc z odbiciami poszło nieco lepiej. Po za tym chyba wreszcie nauczyłem się poprawnie ustawiać / blokować ekspozycję i już nie miałem takich kłopotów z obróbką jak przy innych zdjęciach. Rzucam na pożarcie, no i konstruktywna krytyka i rady w świetle zbliżającej się sesji mile widziane. Oryginalny rozmiar po kliknięciu na foto. No to siup!
    Ostatnio edytowane przez mbodniak ; 07-10-2014 o 19:02
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Prędzej w mieście byś ciekawsze miejsce znalazł niż ta piaskownica.Polar tani można kupić już za 5 dych a przy moto to podstawa.
    Osobiście jestem na nie.
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Właśnie szukałem czegoś "innego" jeśli o miejscówkę chodzi. Polar... no cóż, ewidentnie będę musiał zainwestować i to nie tylko pod kątem motoryzacji patrząc. Dzięki

Domyślnie

a może ciaśniejsze kadrowanie? spróbuj uchwycić jakieś szczegóły

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek-83 Zobacz posta
    (...) Osobiście jestem na nie.
    Bo?
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lodzermensch Zobacz posta
    Bo?
    Sceneria nie pasuje do auta.To nie jest auto ofrołdowe
    Kolory są jakieś wyprane.Jest więcej krajobrazu niż auta co po części rozumiem bo auto ma kilka mankamentów typu tu rysa tam brak dekla felgi i usyfione gumy.
    Ot takie moje zdanie a do auta nic nie mam bo sam ma nie wiele lepsze
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

To też nie moje, śmigam bo właściciel wraca za kilka miechów, a jak przyjeżdża to nie może ruszyć z miejsca Sam mam... no cóż, starsze i wiele gorsze Ale nie o tym...

Ogólnie rozumiem to do czego właśnie masz "ale", bo to właśnie mi pierwsze do głowy przychodziło, z drugiej jednak strony chciałem złamać zasadę. Ale zrobiłem faktycznie błąd, sceneria o tyle niefortunna, że pierwsze o czym człowiek myśli to auto terenowe, a nie osobówka... Co do kolorów to kurde, zaczynam już głupieć. Podciągałem je delikatnie, ale żeby wyprane? Chyba pora pogrzebać w necie, albo zadać tu pytanie co jest nie tak bo zaczynam mieć z tym problem.

Uprawnienia umieszczania postów