Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie komputer do 4 tys

Hej koledzy i koleżanki potrzebuję waszej pomocy,
    Planuję zakup nowego komputera, nie chcę gotowca, niestety nie znam się na tym za dobrze, tak więc proszę o propozycję podzespolów.
    Bardzo mi zależy aby komputer bez problemu radził sobie z otwartą dużą ilością rawów, oraz kilku programów do edycji naraz. Komputer będzie służył tylko do edycji zdjęć (ślubniaki). Napewno chcę aby posiadał dysk ssd pod system,16 gb ramów, płytę główną umożliwiającą w przyszłości ulepszenie sprzętu. Budżet to 4 tys.

Domyślnie

jest tyle wątków o komputerach, wystarczy chcieć poszukać i złożyć sobie zestaw

Przynajmniej przedstawić dokładnie swoją wersję sprzętu i poprosić o sprawdzenie zestawu a nie czekać na gotowe :/ co za ludzie :/
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    jest tyle wątków o komputerach, wystarczy chcieć poszukać i złożyć sobie zestaw

Przynajmniej przedstawić dokładnie swoją wersję sprzętu i poprosić o sprawdzenie zestawu a nie czekać na gotowe :/ co za ludzie :/
    A ja uwielbiam takich ludzi jak ty, nie masz nic do powiedzenia konkretnego to daruj sobie,

Domyślnie

a ja nienawidzę takich ludzi, którzy rejestrują się na forum, nic od siebie nie wnoszą tylko chcą by ktoś złożył im zestaw komputerowy i najlepiej przyniósł do domu i podłączył wszystko.

Każdy sklep komputerowy złoży Ci przyzwoity zestaw za 4 tyś PLN, wystarczy do nich napisać. Poczytać w internecie o zestawach komputerowych.

Nie dziwię się że nikt nie odpisuje :/ a akurat ja staram się pomagać nowym użytkownikom, którzy chociaż przejawiają gram samodzielności a ty przejawiasz tone lenistwa - dzięki nie mam ochoty marnować czasu na Twój wątek

Domyślnie

a ja nienawidzę takich ludzi, którzy rejestrują się na forum, nic od siebie nie wnoszą tylko chcą by ktoś złożył im zestaw komputerowy i najlepiej przyniósł do domu i podłączył wszystko.

Każdy sklep komputerowy złoży Ci przyzwoity zestaw za 4 tyś PLN, wystarczy do nich napisać. Poczytać w internecie o zestawach komputerowych.

Nie dziwię się że nikt nie odpisuje :/ a akurat ja staram się pomagać nowym użytkownikom, którzy chociaż przejawiają gram samodzielności a ty przejawiasz tone lenistwa - dzięki nie mam ochoty marnować czasu na Twój wątek
    Jakoś to przeżyje, może się nie zabiję

Domyślnie

i7 4990 K lub bez K, płyta Gigabyte, ram 16 gb, SSD 240 dysk 2TB, zasilacz jakiś dobry 550W i obudowa wg uznania i opini w internecie.

Napisz 1 czy 2 przykładowe zestawy a na pewno znajdzie się tu na forum specjalista, który oceni Twój zestaw.

Nie czekaj na gotowe.

Domyślnie

i7 4990 K lub bez K, płyta Gigabyte, ram 16 gb, SSD 240 dysk 2TB, zasilacz jakiś dobry 550W i obudowa wg uznania i opini w internecie.

Napisz 1 czy 2 przykładowe zestawy a na pewno znajdzie się tu na forum specjalista, który oceni Twój zestaw.

Nie czekaj na gotowe.
    Dzieki za naprowadzenie,postaram się coś wykombinować i napiszę ?

Domyślnie

w innych wątkach w dziale KOMPUTERY w 5 minut można znaleźć 10 zestawów, które są mniej czy bardziej aktualne. Nawet jakbyś zrobił kopiuj wklej w 1 poście to cały wątek wyglądał o wiele lepiej, Ty też. Chciałoby się pisać, pomóc...
    A tak moja reakcja, chyba sam rozumiesz?
    Ja mam i7 4770K i wszystko śmiga, na i7 4990 wszystko by latało jak ta lala mam 8 gb i to wystarczy na przeglądarkę i obrabkę rawów - nawet 100 za jednym razem. Eksport 200 czy 300 nef do jpg to też nie problem. Brakuje trochę ramu gdy robisz panoramy lub jakieś skomplikowane operacje na 10 warstwach... ja nie jestem taki biegły w obróbce to mi te 8 gb wystarcza. Dysk SSD mam Crucial, ram też Crucial 1600

Domyślnie

i7-4990 ?
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    i7-4990 ?
    niech szuka

a co Kurtz? Nie słyszałeś o nowym i7 4990 ? Nowy model już go testuję u siebie

ale faktycznie, chodziło mi o i7 4790

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów