Szukaj
Ale nikt w kontekście i7-4790K nie mówi o kręceniu. Zapominasz o zasadniczej różnicy, czyli o taktowaniu. wersja K ma 10% szybsze taktowanie, czyli jest 10% szybsza.
Wersji K, nie podkręci się już o wiele ponad Turbo, bo 4.4GHz to całkiem ładny i sensowny wynik.
btw, 300PLN na chłodzenie, to topwa Noctua - dla większości użytkowników, jest to więcej niż potrzeba, więc ponad 300PLN to przesada.
Bo to jedne z najlepszych na rynku coolerów, zarówno pod względem wydajności, ale co bardzo ważne, ciszy. Jak ktoś chce wymienić cooler na CPU, żeby było ciszej albo wydajniej, to polecę mu coś dobrego. W tym momencie, jeżeli nie stać nas na cooler od Noctua, to prawdopodobnie najrozsądniejsze będzie zostanie przy boxie.Ok, jednak ja ciągle czytam na forum o... noctu-ach.
A wątki które podałeś, są jak najbardziej adekwatne, w jednym mowa po mocno kręconym FXie, które grzeją się jak małe piecyki, w innym o cichej pracy i względnie dużej wydajności.
Dla mnie, to jest to brak szacunku dla innych użytkowników i jeszcze do tego prawdopodobnie starszego.Dziadek, to może zamknąć forum jeżeli jużo nic nie można zapytać.
Nie masz nic wnoszącego do tematu to nie pisz, ażtak nie masz co do roboty że musisz swoje żale wylewać.
Za pokutę, polecam lekturę netykiety. Taka fajna rzecz, która rozwieje wątpliwości, że forum, to nie stackoverflow i nie służy tylko do zadawania pytań. Zadawanie pytań, na które już ktoś odpowiedział w innym, szczególnie młodym wątku, jest niegrzeczne i świadczy o braku szacunku. Taka odpowiedź na krytyczne uwagi i wskazanie, że temat bł poruszony, zalatuje już chamstwem i udowadnia, o ile były wątpliwości, brak szacunku do innych użytkowników.
Na tym kończę swój udział w tym wątku. Jak ktoś nie szanuje nas, to niech nie oczekuje pomocy. Uważam, że w ten sposób trzeba piętnować tego typu podejście i dziwię się, że moderacja jeszcze na to nie zareagowała.
d70s + N18-70 + N55-200
też mnie to dziwi - zgłoszenia jak na razie bez odzewu.
dziwię się że jeszcze prowadzicie tu dyskusję na temat dziesiątki razy poruszanym na forum w wątku obok![]()
Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II
Skontaktuj się z nami