Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Kreta maj 2014

Domyślnie

3 i 4 są straszne... nie idź tą drogą

pozdrawiam
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skarcity Zobacz posta
    3 i 4 są straszne... nie idź tą drogą
    Masz na myśli pozostawienie koloru jedynie na łódkach a reszta czarno-biała, czy może coś w kompozycji nie gra?

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Mnie brak ludzi nie zmartwił, nawet nie przeszkadza. Masz pewne pomysły na zdjęcia, ujęcia, ale brakuje Ci perfekcji, kadrowania, trzymania horyzontu no i obróbki. To że 1 zdjęcia lustrzanką, to nic, ale bardziej skup się na kompozycji w teorii. Do obróbki RAWów dojdziesz swoją drogą. Jak na 1 próbę nie jest źle, nawet w miarę dobrze
    A może coś bliżej, bo im więcej szczegółów się dowiem tym szybciej ogarną o co chodzi.

Domyślnie

Peter nie idź na łatwiznę, weź książki dotyczące kompozycji, obróbki RAW i już za kilka dni będziesz expertem Na poważnie brakuje w Twoich pracach szlifu, ale to się doczytuje, nabywa i ćwiczy...każdy z nas przeszedł tę drogę, nikt nie było od razu specem.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Peter nie idź na łatwiznę, weź książki dotyczące kompozycji, obróbki RAW i już za kilka dni będziesz expertem Na poważnie brakuje w Twoich pracach szlifu, ale to się doczytuje, nabywa i ćwiczy...każdy z nas przeszedł tę drogę, nikt nie było od razu specem.
    Nie mam zamiaru iść na łatwiznę i wiem że tylko praktyka doszlifuje moje prace. A czytać to uwielbiam, więc i o fotografii już trochę poczytałem (głownie Kelby'ego). Wrzuciłem zdjęcia z ciekawości jakie mankamenty zostaną zauważone. Poza tym nie biorę tu niczego za wyrocznię, bo przeglądając już to forum zauważyłem ,że opinii o zdjęciach jest tyle co osób komentujących (de gustibus non est disputandum). W sumie te zdjęcia to drugą poważna przygoda z aparatem, bo pierwsza była w tamtym roku we Włoszech (aparat miałem od miesiąca, więc o świadomej fotografii mówić nie można), ale dopiero od pół roku mam czas aby zacząć się rozwijać w tym kierunku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeterSS Zobacz posta
    Masz na myśli pozostawienie koloru jedynie na łódkach a reszta czarno-biała, czy może coś w kompozycji nie gra?
    Tak, kolor na łódkach.

Pozdrawiam
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Domyślnie

Ładne zdjęcia pocztówkowe? Nie wszystko musi być centralnie skadrowane. Nie zawsze ważny obiekt musi być "na wierzchu", a zabawę z kolorami sobie daruj Jak na początki to trafiło Ci się bardzo wdzięczne miejsce, bo dużo wybaczy. Gdybym musiał wybierać to pechowa 13tka

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów