Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: Sup

Domyślnie

Jak to 'czy jeszcze'? Toż to fotografia w najczystszej postaci. Film taki śmieszny, cięty z metra i pakowany w szpulki (nazwy nie pomnę, Pan-cośtam), wołany w koreksie, skanowany na - nomen omen - Nikonie, Nikonem również robiony, z Zeissem z ponad 100letnią tradycją przypiętym. Żadnych fotoszopów i innych wynalazków. Czysta fotografia. Bez żartów - to jeden z moich najlepszych krajobrazów. A gdyby negatyw był nieco czystszy, to nawet bym sobie to zdjęcie spowiększalnikował i powiesił na ścianie. Tylko negatyw trzeba by znaleźć wpierw.

Domyślnie

Różne tudzież panuje poczucie estetyki, dobrze że duży ładunek pozytywnej energii, nostalgii do starej fotografii popartej własnym wieloletnim doświadczeniem utwierdza autora co do potencjału tej fotografii Doceniam naprawdę...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Przecież to jest dobre zdjęcie. Co prawda negatyw wygląda, jakbym nim czyścił podłogę, tudzież używał w charakterze papieru ściernego, ale co to zmienia?

Domyślnie

Ja nie wprowadzam negacji do swojej wypowiedzi, jeśli jesteś zadowolony ze swojej pracy to pełen sukces. Chciałem zaznaczyć tylko że nie każdy rozumie taka fotografię. Na pewno ładunek emocjonalny potęguje zadowolenie autora, tak jest w wielu przypadkach. Gorzej jak większość oceniających nie rozumie przekazu, a tu chyba tak nie jest co ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Jaki przekaz ma być w zdjęciu krajobrazu?

To w mojej ocenie dobre zdjęcie z fajną kompozycją.

Domyślnie

Raczej pytanie powinno być co jest przekazem tego zdjęcia ?
    Tego nie odkryłem, czy czarne niebo górujące nad polami, czy same pola, czy podniszczenie fotografii czy zupełnie prozaiczny samotny słup po lewej ? Ale też nie mówię że to złe zdjęcie, raczej z tych nieodgadnionych jak dla mnie.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

To nie jest dobre zdjecie i zadne teorie o magii fotografii analogowej w tym przypadku nie pomoga, ani kompozycja, ani temat, ani nawe rysy i szum nie pomoga, moim zdaniem jest to prowokacja.
    Ciekawe dlaczego Ansel Adams nie pokazywal prostych pstrykow bez kompozycji i nie wmawial, ze to jest piekne, dla mnie to pstryk, przepraszam autorze, ale tak to widze i autorze, jezeli uwazasz, ze jestem dzieckiem cyfry to sie mylisz, zalecam tez lekture - http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=91776

Domyślnie

Greg, prowokacja ? Kurcze też mimowolnie tak pomyślałem, ale....dajmy to teraz sprostować autorowi, niech wymieni jedną rzecz która ten wizerunek zmieni...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    To nie jest dobre zdjecie (...)
    Zanim wdam się w temat ustalmy jedno - skoro moje zdjęcie nie jest dobre, to czy dobre jest to z poniższego linka?

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=252547

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów