Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Domyślnie

Poddałem się i odinstalowałem, aby czasami nie przychodziła mi ochota szukać "lepszości" obrazka z C1 nad innymi rawerami.
    Program dla hardcorowców .

Domyślnie

Czy ktoś może widział gdzieś jakieś style (presety) do wersji express? Ja googluję już kilkunastu minut i wszędzie tylko style do wersji pro
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Ja robiłem sam, przy pomocy tablicy RGB . Tego expressa macie w wersji 8 ?
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Tak. Wersja 8
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Nie jestem jakimś wyjadaczem w LR ale LR jest dla mnie bardziej intuicyjny. Ten dobry bo darmowy ale jakoś ciężko mi się przyzwyczaić. To już chyba DXO Optics Pro był bardziej przyjazny.

Domyślnie

Dziwne macie te porównania. Expressem masz szybko wywołać i skorygować podstawowe rzeczy, jak już porównywać to z viewnx. LR, DXO trzeba porównywać z wersją pro. Nie wiem, czy w 8 dalej jest wycięta funkcja BW, i dostęp w pełni do edycji kolorów.., jeżeli nie, to jak dla mnie LR może się schować .

Ja do LR nie wrócę
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cóż siedzę na C1 od wersji 4 poprzez 5 i 6, ostatnio z ciekawości zainstalowałem Lr i nie mogłem się odnaleźć . Także obsługa to jest kwestia przyzwyczajenia i według mnie C1 jest bardzo intuicyjny .

- 8 express ma w bw edycję kolorów czego wcześniej nie było i osobno krzywych RGB
    - jest nawet język polski
    - jakieś tam podstawowe style są już w wersji express, poza tym style do wersji pro również działają, chociaż nie wszystkie (przynajmniej tak było w 6 )

Domyślnie

A tak w skrócie to poza układem interface to jakie są główne różnice pomiędzy C1 i LR?

Domyślnie

Wg specyfikacji na stronie wersja express for sony prawie niczym się nie różni od wersji pro, którą zresztą można mieć za 23 eur.
    W obsłudze faktycznie mało intuicyjne, ale w końcu darmowa aplikacja do NEXów dająca porządny obrazek.

Domyślnie

Zapytam jeszcze raz. Jak zapisać zdjęcie ? W górnym prawym rogu jest strzałka eksportuj. Po kliknięciu na nią otwiera się okno eksportu, niestety przycisk eksport jest nieaktywny.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów