Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 592

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Po co komu płyta za prawie 700zł jak nie będzie tego kręcić? Już ten MSI z 'wstępnego' zestawu będzie bardziej optymalny.
    4790k ma 4.4 w turbo, ale nie na wszystkich rdzeniach. Seria Devil's Canyon wprowadziła lepsze połączenie rdzenia z IHS'em, nie ma już gluta, tylko lepsza pasta - temperatury są sporo niższe od starszych procesorów (4770K).
    Spokojnie można go pogonić na 4.5GHz na wszystkich rdzeniach na lepszym chłodzeniu i to wcale nie musi być wodne, bo będzie głośne w idlu.
    Chociaż zakładam że koleżanka się w OC bawić nie będzie.

WD Black są strasznie głośne, już lepiej REDy, w tej cenie będzie mieć 2TB. Różnicy w wydajności nie zauważy.

Nie jestem przekonany do nowej serii PRO od Samsunga. W 10lat to zdąży już mieć 3 generację SSD (lub coś innego/szybszego). Wolałbym za 400zł MX100 256GB.

Wersja BOX Windowsa przydaje się wtedy kiedy chcemy ją zainstalować na więcej niż jednym stanowisku. Jak ma być na jeden komputer to sensu nie widzę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez B_Marcin Zobacz posta
    Po co komu płyta za prawie 700zł jak nie będzie tego kręcić?
    Prędzej można rzec, po co komu procesor z K [niewiele więcej wydajniejszy (zauważalnie) a o 500 zł droższy], jak koleżanka nie będzie podkręcać...

Zaś odnośnie płyty zauważ, że wskazałem tańszy, równie dobry model - od razu wyjaśnię, oba te modele różnią się modułem Wifi i kartą dźwiękową = 130 zł.

WD Black są strasznie głośne, już lepiej REDy, w tej cenie będzie mieć 2TB. Różnicy w wydajności nie zauważy.
    Nieraz czytając różne fora mam wrażenie, że osoby które interesują się sprzętem komputerowym, a zwykli użytkownicy tegoż sprzętu, mają odmienny punkt widzenia w zakresie głośności sprzętu - sprzęt stoi pod biurkiem i gdybym na nim nie pracował, to nawet nie wiedziałbym czy komputer jest włączony - lekki pomruk 3 wiatraków od obudowy, które chodzą na 1/3 zakresu... Zaś jak włączę muzyczkę - chyba większość ją słucha podczas pracy, to w ogóle nie słychać, że mam komputer włączony...

Nie jestem przekonany do nowej serii PRO od Samsunga. W 10lat to zdąży już mieć 3 generację SSD (lub coś innego/szybszego). Wolałbym za 400zł MX100 256GB.
    Ja też nie byłem przekonany, ale 10 latek, to nie 5, zaś przynajmniej ja nie mam "ciśnienia" na zmianę sprzętu po 2-3-5 latach - komputer chodzi do oporu, aż się nie posypie lub nie będę w stanie na nim pracować...

Wersja BOX Windowsa przydaje się wtedy kiedy chcemy ją zainstalować na więcej niż jednym stanowisku. Jak ma być na jeden komputer to sensu nie widzę.
    Według uznania - ja dołożyłem 200 zł 2 lata temu do BOX i nie musiałem teraz wydawać pln...

Tyle z praktycznego, podkreślam - praktycznego punktu widzenia,

T_P_

Edycja: SSD http://ssd.userbenchmark.com/
    Ostatnio edytowane przez T_P_ ; 25-09-2014 o 20:26
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Uprawnienia umieszczania postów