Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Domyślnie

No dobra ale jak mam 3% od firmy która sprzedała milion sztuk a 3% ze 100, to różnica to jest jakieś 29997 sztuk Procenty to bardzo niedokładna jednostka, szczególnie w porównaniach.

EDIT
    Dobra, doczytałem. Wszystko podane. Tylko w dalszym ciągu, takie porównanie ma sens, jak mamy taką samą ilość tych dysków, inaczej jest to lekko naciągane.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 23-09-2014 o 23:41
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    EDIT
    Dobra, doczytałem. Wszystko podane. Tylko w dalszym ciągu, takie porównanie ma sens, jak mamy taką samą ilość tych dysków, inaczej jest to lekko naciągane.
    Jakieś superwyczerpujące to porównanie nie jest, ale daje jako taki obraz tego, co się może szybciej zesrać. No ale jak ktoś zapewne zaraz powie, każdy dysk się może popsuć
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Ludzie co wy opowiadacie, tylko porównania procentowe mają sens i tak długo jak procent jest liczony dla każdego przypadku identycznie nie ma żadnego znaczenia jak on jest liczony a dane dalej są poprawne!

Pewnie, że bardziej znaczące byłoby badanie na próbce 100 000 dysków a nie jak w artykule na 10 000 do 300 sztuk ale takie badania robią producenci i umówmy się można im nie wierzyć, tu jest badanie 'niezależne' dlatego na mniejszej próbce...
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Zabawne, do czasu tej reklamy, nie miałem pojęcia że Hitachi produkuje dyski
    Tylko jeden dysk desktopowy w ofercie, więc Ja o ich jakości się nie przekonam.

Domyślnie

Jeżeli chodzi o Seagate to mogę potwierdzić to, co wynika z przytoczonych badań. W ciągu pół roku padły mi dwa dyski 3TB. A może po prostu miałem pecha. W każdym razie po takich przygodach przesiadłem się na WD.

Domyślnie

Mi padł 3TB WD. Wszystkie zdjęcia szlag trafił, prócz bieżących ślubów.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No to mnie teraz pocieszyłeś

Domyślnie

Twardziele nie robią backupów
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Śluby zbackupowane Ad 2014, takim hardcorowcem nie jestem
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Mam wrażenie, że słabo się starałeś odzyskać - i nie mówię o firmach biorących po tysiaku za giga odzyskanych danych, czy coś.

Sam nie jestem znawcą, ale po padzie dwóch dysków (bezsprzecznie z mojej winy) spędziłem parę dni połykając wiedzę, obdzwoniłem pół Krakowa - nawiasem mówiąc po zadaniu jednego pytania już wiedziałem, czy serwisant wie czy nie wie co robi - i odwiedziłem znawcę, który mi wszystko odzyskał po stówce czy coś takiego od całego dysku i na dodatek w pół godziny, bo go ubłagałem, że mi się spieszy.

W trakcie naprawy gadaliśmy i gość twierdzi, że w dzisiejszych dyskach naprawdę rzadko zdarzają się awarie, po których nie idzie dość łatwo odzyskać danych - trzeba tylko wiedzieć jak. Ale rząd wielkości stówka czy dwie za odzyskanie całego dysku nie jest moim zdaniem wygórowaną ceną.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów