Close

Strona 4 z 51 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 509

Wątek: Sigma 150-600

Domyślnie

A to Ci ciekawostka. Sigma wypuści dwa modele 150-600, jeden z serii C a drugi S. Ten pierwszy pewnie będzie konkurować z Tamronem. <<klik>> i <<klik>> oraz porównanie parametrów obu konstrukcji <<klik>>
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 12-09-2014 o 08:36

Domyślnie

Coś pokiełbasili. Na pewno to są 2 pod Dslr ? Ile wazy ten lżejszy ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Chyba nic nie pokiełbasili. Co do wagi wersji dla ludzi to nie podali <<klik>>

Domyślnie

nie ma wagi ani ceny a to w przypadku tej mniejszej Sigmy z pewnością będzie miało znaczenie.
    Nikon D300,D750 - 600/4 VR - 80-400/4,5-5,6 VR II - Sigma 150/2,8 - Sigma 10-20/4-5,6 - tcx1,4 III - Manfrotto 055XPROB+ 501 HDV
    http://robert-babisz.manifo.com/

Domyślnie

Nie kumam takiego posunięcia
    Jak by jedną wersja była 4-5.6 zaś druga 5-6.3
    To było ok a tak do konica nie rozumiem tego

Domyślnie

No właśnie dlatego coś mi nie pasuje. Z tego co widać jasno wynika, że ta lżejsza ma być wyraźnie gorsza optycznie, więc kto to kupi ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Oficjalna informacja na stronie Sigmy
    http://www.sigma-foto.pl/aktualnosci...owiedzi,1.html
    D500 , Nikkor 18-105 ED VR , Nikkor AF-S 200–500 mm f/5.6E ED VR

Domyślnie

moze gorsza wersja bedzie wystarczajaco dobra by konkurowac z Tamronem zarowno obrazkiem jak i cena. Drozsza zas moze wzniesc sie na poziomy do jakich ostatnio rowna Sigma w nowej serii A (35mm i 50mm). Tego wszystkim fotografujacym zycze.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No właśnie dlatego coś mi nie pasuje. Z tego co widać jasno wynika, że ta lżejsza ma być wyraźnie gorsza optycznie, więc kto to kupi ?
    Ja nie rozumiem Ciebie, Cichy. Gdy wyciekło info o wersji sport to się śmiałeś że nikt tego nie kupi bo za drogie. Teraz jest info o tańszej wersji C a Ty twierdzisz, że tego też nikt nie kupi. To dlaczego tak chętnie kupują Tamrona jak sam się pochwaliłeś? Ta sigma ma tyle samo soczewek co tamron tyle że w 14 grupach, tę samą średnicę filtra, chwalą się tymi samymi powłokami co w wersji droższej, nowym silnikiem i stabilizacją. O wadze nie piszą ale na pewno będzie sporo lżejsza niż eSka.

Strona 4 z 51 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów