Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie D3300 + sigma 17-50 2.8

Witam.
    Sytuacja mnie zmusiła do sprzedaży tego co miałem. Teraz zaczynam od nowa zbierać sprzęt. Puszkę już kupiłem jest to D3300 (nie wnikajmy dlaczego akurat ten model) powiedzmy, że z ciekawości. Do świąt powinienem ją zmienić. Pytanie jest takie: czy ktoś ma taki zestaw lub się orientuje czy ta sigma działa normalnie z tym body, czy są podobne "problemy" jak z D7100?

ps. co do D3300. "Dżizus" toż to zabaweczka dla małych dzieci Malutkie to i leciutkie i takie plastikowe, że aż strach dotykać

Domyślnie

Odpowiem sobie sam Może komuś się przyda. Napisałem do serwisu Sigmy i otrzymałem taką odpowiedź:

"Witam,
    Zgodnie z informacjami otrzymanymi od Sigmy, obiektyw może mieć problemy z kompatybilnością z Nikonem D3300, jednak posiadamy oprogramowanie, które powinno je całkowicie rozwiązać."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur0372 Zobacz posta
    Odpowiem sobie sam Może komuś się przyda. Napisałem do serwisu Sigmy i otrzymałem taką odpowiedź:

"Witam,
    Zgodnie z informacjami otrzymanymi od Sigmy, obiektyw może mieć problemy z kompatybilnością z Nikonem D3300, jednak posiadamy oprogramowanie, które powinno je całkowicie rozwiązać."
    To jest całkiem inna sprawa. Chodzi tu o problemy AF przy LV w obiektywach ze starszym softem. Problem dotyczy D5300 i D3300.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    To jest całkiem inna sprawa. Chodzi tu o problemy AF przy LV w obiektywach ze starszym softem. Problem dotyczy D5300 i D3300.
    LV nie używam w ogóle. Czyli takich "problemów" jak z D7100 wg Ciebie nie powinno być?
    Chyba to głupie pytanie ale może wiesz: od jakiego n/s już jest nowy soft?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artur0372 Zobacz posta
    LV nie używam w ogóle. Czyli takich "problemów" jak z D7100 wg Ciebie nie powinno być?
    Chyba to głupie pytanie ale może wiesz: od jakiego n/s już jest nowy soft?
    Od oznaczenia na pudełku - "Compatible with D5300"

A problemy jak z D7100 - nie wiem. Mogą być, może ich nie być. Nie pamiętam, aby ktoś je poruszał na forum.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Ok. Dzięki.

Uprawnienia umieszczania postów