Close

Strona 115 z 184 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 141 do 1 150 z 1835

Wątek: D810 oficjalnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Po prostu tym aparatem trzeba robić zdjęcia starannie. Tak jak się robi studyjnymi MF. Ja mam taki nawyk. Ja nie mam problemu. Problem mają wszyscy co robią akcje. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Piszę to już chyba 100x - to body dla studyjniaków. A wy piszecie, że nie da się nim robić akcji. Tak. No się nie da.
    Koncze te dyskusje. Jeden studyjniak nie przegada 5 robiących akcje.
    Jacku, cos Ty sie tak uparl na D800 jako aparat studyjny?
    Nawet producent nazwal go uniwersalnym, bardzo dobrym narzedziem pracy kazdego fotografa przyrody i aparatem godnym zaufania posiadajacym z D4 takim samym modulem, procesorem i czujnikiem RGB, zachwalajac go do dynamicznych akcji. A ci wszyscy miedzynarodowi testerzy cmokajacy i mlaskajacy na super szybki i pewny AF taki sam jak w D4 nadajacy sie do fotografowania przyrody.
    O tym sie tez czytalo bardzo czesto, nie tylko ze on ci jedyny do studia.

Tylko jest jedno ale, a mianowicie, ze D800 ma s.............y AF, a D300/s, D700, D3/s czy D4/s nie.
    Koniec kropka.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Mnie się wydaje, ze rozmawiacie o tym, co od dość dawna jest już mocno widoczne: modele Nikona są dopracowane dopiero w seriach z 10 lub 100 na końcu. Od jakiegoś czasu we wszystkich modelach o okrągłych końcówkach wychodziły jakieś wady, które szybciutko łatano w modelach z dodatkiem jedynki w nazwie. Vide grzanie w SB900, kurzenie a D600 czy AF w D7000 czy D800.

Dodano jedynkę w ciągu cyferek i wada jakby ustąpiła w magiczny sposób. Być moze D750 przełamie tą tendencję, choć prawdę powiedziawszy wątpię, Dopracowany będzie dopiero D760 jak sądzę.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Irma Zobacz posta
    Nawet producent nazwal go uniwersalnym
    Producent to napisze wszystko by aparat miał jak najszersze grono "potencjalnych" klientów...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Mnie się wydaje, ze rozmawiacie o tym, co od dość dawna jest już mocno widoczne: modele Nikona są dopracowane dopiero w seriach z 10 lub 100 na końcu. Od jakiegoś czasu we wszystkich modelach o okrągłych końcówkach wychodziły jakieś wady, które szybciutko łatano w modelach z dodatkiem jedynki w nazwie. Vide grzanie w SB900, kurzenie a D600 czy AF w D7000 czy D800.

Dodano jedynkę w ciągu cyferek i wada jakby ustąpiła w magiczny sposób.
    Powtórzenia się i napisze, ze mówiłem juz o tym z rok temu. Niestety, i tu na forum postępuje degeneracja potrzeb oraz akceptacji dla wadliwe go urządzenia. Ciągle mi wmawialiscie, abym dal spokój, bo to się zdarza, ze w pralkach czy autach tez tak jest. No właśnie, jest bo na to pozwalacie. Dostaniecie w serwisie czekoladki i cieszycie się jak Murzyn blaszka. Na to nie powinno być zgody! A czemu? Po prostu, nie i ch... Nie pozwolmy się dymac do końca. Choć c jak patrzę po niektórych, to sami smarujecie tylek wazelina.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Powtórzenia się i napisze, ze mówiłem juz o tym z rok temu. Niestety, i tu na forum postępuje degeneracja potrzeb oraz akceptacji dla wadliwe go urządzenia. Ciągle mi wmawialiscie, abym dal spokój, bo to się zdarza, ze w pralkach czy autach tez tak jest. No właśnie, jest bo na to pozwalacie. Dostaniecie w serwisie czekoladki i cieszycie się jak Murzyn blaszka. Na to nie powinno być zgody! A czemu? Po prostu, nie i ch... Nie pozwolmy się dymac do końca. Choć c jak patrzę po niektórych, to sami smarujecie tylek wazelina.
    Narzekaniem nic nie wskórasz. Niestety. Najskuteczniejszym wyjściem na buble jest bojkot. Jeśli panuje jakaś powszechna opinia, że coś jest spartolone to się nie kupuje i tyle. A jak ktoś świadomie kupuje to nie powinien narzekać.

Domyślnie

A może byście tak wrócili do tematu D810??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Producent to napisze wszystko by aparat miał jak najszersze grono "potencjalnych" klientów...
    Dokladnie.
    Dla mnie nie to jest zludne, nie jestem czuly na czule slowka marketingu. Bylem kiedys latwowierny swiatowym testerom przyrody, ktorzy pisali piekne fotorelacje o D800 i wspanialym nowym produkcie o nazwie D800 i jego AF z D4.
    Zamiast kupic uzywanego D3s, ktorego zapewne uzywalbym do dnia dzisiejszego.

Teraz nie wierze zadnym ulotkom zawierajacym '' nowosci-polsrodki '' i blablabla
    Ot swoje trzeba przejsc na wlasnej skorze, a raczej przetestowac.
    Przepraszam za OT.
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Narzekaniem nic nie wskórasz. Niestety. Najskuteczniejszym wyjściem na buble jest bojkot. Jeśli panuje jakaś powszechna opinia, że coś jest spartolone to się nie kupuje i tyle. A jak ktoś świadomie kupuje to nie powinien narzekać.
    To narzekanie to jest właśnie bojkot z mojej strony. Nie kupuję wadliwego sprzętu, a w dodatku nie boję się pisać o tym jawnie na forum (vide sprawa Fatmana).

Domyślnie

najwyraźniej mój d800 jest wybitny, bo jego AF pozwala na zdecydowanie najwięcej z body które użytkowałem - po d3x włącznie. Lepiej i szyb szybciej działał tylko d4 (d4s i d810 nie sprawdzałem).
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Przy okazji jak nie będzie narzekania, to nie będzie informacji, że potencjalnie coś jest nie tak..............

Wracając do D810, ponowię apel -jest może ktoś na naszym forum z Łodzi, kto posiada ten aparat i zechce się ze mną spotkać w celu wspólnego porównania tej maszynki z D800, 5D3 i co tam jeszcze w nasze łapki wtedy wpadnie ?
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Strona 115 z 184 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125165 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów