Close

Strona 114 z 184 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1835

Wątek: D810 oficjalnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ba, będę o tym głośno pisał i mówił. Czy to w D7100, czy w D600 czy D800.
    Ja cię proszę ty pisz zdania oznajmujące tylko o tych body, którymi robiłeś zdjęcia. OK?
    Bo rzucasz się na wszystkie złe info na jakie się tylko natkniesz, a ignorujesz zadowolnych użytkowników.
    Po kiego powielasz informacje jakie wyczytujesz, jak sam tego nie sprawdziłeś. Uwielbiasz narzekać i wyszukiwać wady. Założyłeś nawet o tym swoją stronę www gdzie gromadzisz narzekania na nikona. A tak w ogóle to Twoja strona www nie działa, o czym od dawna wiesz i nie potrafisz naprawić. Jak widać nie jest łatwo stworzyć coś perfekcyjnego.

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Jacku, zarzucasz coś staremu D300s? Owszem, nie jest to najnowszy korpus, ale pod wieloma względami (w sumie to pod wszystkimi względami poza matrycą) bije nowsze DX'y na głowę...
    No przecież ja właśnie w tym sensie pisałem. Body zrobione pod reporterkę (D300s) bije nadal nowsze body, które nie są "reporterskie" (D7000). Odstaje jedynie matryca, tzn wysokie ISO.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Tak działa to ********e edytowanie z cytowaniem, że muszę podać linka:

http://tinyurl.com/ocb2hgo

Dla mnie to koniec dyskusji w tym wątku.

Domyślnie

Jacku.....czy Ty Masz skleroze?

Oto Twoja wypowiedz w watku o D800 Af:

cytat: '' AF-S, jedno pole (często centralne, przekadrowane). Sprawę wyłapuje dopiero w domu, na 100% powiększeniu. Szkiełka to 85/1.4D i 200/2 i 70-200/2.8 v1. czyli jasne i prawie otwarte (85 przymknięte do około 2.0 a 200/2 i zoom - na pełnej dziurze).
    Łapie całkiem sporo obok, nawet czasem tak ze 2 szerokości punkcika AF.
    Jesli cały kadr jest równo oświetlony, wszędzie taki sam kontrast to takich nietrafień jest mniej. Częsć z tych nietrafień jest spowodowana przekadrowaniem - zdaje sobie z tego sprawę. Ale z tego tytułu miałem mało nietrafionych zdjęć. Gdy scena wygląda tak jak opisałem odsetek nietrafnych wydaje mi się, że jest większy. ''

No to jak to jest w koncu?

Nie chce mi sie juz o tym pisac, bo w watku o D800 i jego AF jest wszystko praktycznie napisane, wlacznie z moimi wypowiedziami.
    Ostatnio edytowane przez Irma ; 31-08-2014 o 08:29
    Witam Irek
    D5 N500/5.6pf, N24-120/4

Domyślnie

Koledzy wyżej piszą a ja powtórzę. Tu nie chodzi o 4fps. D800 ma problem przy 1fps.

Domyślnie

Panowie czym mielicie raw'y z D810?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

A mowilem kiedys Jackowi, zeby nie pisal po nocach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    Koledzy wyżej piszą a ja powtórzę. Tu nie chodzi o 4fps. D800 ma problem przy 1fps.
    Głupoty piszesz. Gdyby tak było to bym nie mógł go używać i ryzykować spie.. zlecenia. Jak każde body trzeba je poznać i umieć używać. Masz pecha, że robisz zdjęcia pod światło (na tle nieba). Że ruszasz aparatem jak robisz zdjecia. Skróć czas. Zapomnij o czasach z D700 czy D3.
    Irma - pisałem, róznie też pracują szkła. 200/2 to ja miałem od kilku dni i po prostu nie umiałem nim pracować. Potem skróciłem czas, nie przekadrowywałem gdy był włączony VR i nagle było wszystko OK. 85/1.4D podpięte do innych body (D700) też sprawia problemy w pracy pod światło.
    Po prostu tym aparatem trzeba robić zdjęcia starannie. Tak jak się robi studyjnymi MF. Ja mam taki nawyk. Ja nie mam problemu. Problem mają wszyscy co robią akcje. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Piszę to już chyba 100x - to body dla studyjniaków. A wy piszecie, że nie da się nim robić akcji. Tak. No się nie da.
    Koncze te dyskusje. Jeden studyjniak nie przegada 5 robiących akcje.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 31-08-2014 o 15:39
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie D810 oficjalnie

Piekny kawalerze ja mowie o statycznych zdjeciach ze statywu nawet

D810 robie tak samo dbale/niedbale. I to co sie nie dało albo było problematyczne w D800 teraz sie da. Łącznie z czasami z D700 i D3. Jedna z pierwszych rzeczy które zrobiłem po zakupie D810 były zdjecia z 50/1.4 na czasach 1/20
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 31-08-2014 o 15:40 Powód: ....

Domyślnie

A ja z ręki, i mam ostre zdjecia. Z trafionym AF i nie poruszone (to tu był/jest większy problem).

Domyślnie

Generalnie mowie caly czas jedno... af w D800 był/jest w róznych aspektach niedopracowany... i nie mowie tu o wadzie lewy AF... ale o algorytmach celnosci, dokladnosci, powtarzalnosci i tak dalej... w róznych aspektach i rożnych sytuacjach zdjeciowych. I nie jest to efektem studyjnego przeznaczenia puszki i tak dalej i tak dalej... tylko szeregu niedopracować konstrukcyjnych i po części wymagan matrycy. Ale jak widać po wypuszczeniu D810 wszystkie czy wiekszosc problemow, ktore uzytkownicy mieli z D800 w tym zakresie, zniknely jak reka odjął. Tylko tyle i aż tyle.

Wiec bez analizowan czy body sie do czegos nadaje czy nie stwierdzam jedno, D800 mimo wszystko był taka puszka, gdzie Nikon jakby to ujać przecierał szlaki w pewnym temacie i bardzo mocno wydaje mi sie (choc reki sobie uciac za to nie dam) wiele rzeczy w tym temacie ich juz po wypuszczeniu puszki zaskoczylo.

Strona 114 z 184 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów