Szukaj
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Wydajność prądowa ładowarki, podawana przez producenta, teoretycznie może być ok, ale i tak w praktyce bywa róznie, zależy co się kupi
Oryginalna ładowarka do mojego tabletu ma 2A. Kupiłem jakąś tanią samochodową "no name", z wydajnością 2,5A. Niby działa, ale strasznie się grzeje w czasie ładowania. Zapewne tablet ciągnie te swoje 2A (a może i więcej, skoro ładowarka daje, a twórcy tabletu "zapomnieli" o zabezpieczeniu, kto ich tam wie). W każdym razie po około 10 minutach, ładowarka wyłącza się na kilka sekund, jakby zadziałało w niej zabezpieczenie termiczne czy coś. Po paru sekundach znów się włącza ładowanie i tak w kółko. Ładowanie dochodzi do końca, ale taki przerywany tryb zbyt zdrowy dla baterii na pewno nie jest. Ładowarka jako awaryjna może być, z mniej prądożernymi urządzeniami działa bez powyższych historii![]()
ładowarka 0,5 A jest dobra gdy telefon leży i nie korzysta się z niego.
Ładowarka HTC 1A była dobra do poprzedniego telefonu ( HTC Desire). W obecnym telefonie ( note II ) ta sama ładowarka nie daje rady. Telefon bardzo powoli ale spada z poziomem naładowania przy włączonej nawigacji.
Sprawa prosta: jest nowy, mocny telefon/tablet to tylko ładowarka o mocy ponad 1A.
Jakiej ładowarki się nie podłączy to i tak zadziała ograniczenie w telefonie.
Ipad ma pełna sprawność na takim ładowaniu, sprawdza sie to B. Dobrze - ładowarka hama z media market ( telefony HTC tez normalnie sie ładują)
Mam w samochodzie od 4 lat Philipsa na 2 gniazda usb, spokojnie ciągnie tablet 7' z włączoną navi i jeszcze telefon można podładować. Dokładnie jest to: http://www.philips.pl/c-p/DLP2257_10...ia-uniwersalne
Ładowarki nie dają zawsze prądu znamionowego, bo ten jest warunkowany obciążeniem, które niejako zgłasza zapotrzebowanie. Jeżeli ładowarka ma wydajność na poziomie np 1 A, to można spokojnie podłączyć każdy sprzęt, który ma takie samo napięcie znamionowe. Obciążenie pobierze sobie tyle prądu ile będzie potrzebowało, co najwyżej nie ruszy, będzie się długo ładowało, nie naładuje się, zagrzeje lub nawet przegrzeje ładowarkę. Do wyboru do koloru.
Skontaktuj się z nami