Close

Strona 112 z 184 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 111 do 1 120 z 1835

Wątek: D810 oficjalnie

Oszczędny w słowach Awatar Serioz
    Miasto
    England/Derbyshire

Domyślnie

A to ciekawe bo ja słyszałem, że na D800 to mnóstwo ludzi system zmieniało...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    Roznic miedzy AF "sprawnej sztuki" D800 (czyli niemal kazdej) a D810 "golym okiem" kolega nie stwierdzi a "obiektywnych" testow porownujacych AF's obu kamer jak na lekarstwo (nie znam zadnego). Jesli nie jest kolega onanista sprzetowym (ja jestem) to roznice beda dla kolegi malo istotne.
    Zależy co foci. Ja mam na dysku 80 tys klatek z zeszłego sezonu fotolotniczego (2 sztuki D800) i poki co 5 tys klatek z tego sezonu. I juz widze różnice jesli chodzi o caleność i jakoś pracy AF-C w trybach dynamicznych oraz tym nowym grupowym AF. Z pierwszych pokazów w tym roku z D810 przywiozlem z D810 jakies 80-90% celnych klatek, rzecz nie do pomyslenia z D800, podobnie odsetek zdjec robionych na dlugich czasach (panoramowanie). Wszystko przemawia na korzysc nowej puszki. Do D800 przez poltora roku pracy nie mialem po prostu zaufania jesli chodzi o AF, mimo ze zrobilem nim kupe fajnych zdjec, ale sytuacje w ktorych AF sie mylil (a w ktorych nie mylil sie AF z D300/D700/D3/D3s etc) zdarzaly sie nagminnie czesto, ponadto przez wibracje calego mechanizmu lustra robienie zdjec na dluzszych czasach bylo problemem. Wszystkie problemy ktore mialem z D800 zniknely jak reka odjłał po zakupie D810.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Jak sie postarasz to d600 zrobisz lepsze zdjecia, niz nie jeden z d810 i nawet d4 ... To tylko sprzet, narzedzie, rzecz nabyta, zwykly produkt... nie ma co sie tak nakrecac
    Widzisz ten tok myślenia ma jedną podstawową wadę... już tłumaczę dlaczego... miałem D800 (2 sztuki) przez półtora roku i zrobiłem nimi kupe fajnych zdjęć, ale niestety nie zobaczysz nigdzie zdjęć, które z powodu tego sprzętu zostały po prostu s********e (bo autofocus nie trafił, nie nadążył i tak dalej i tak dalej). To jest podstawowa sprawa, o ktorej zapominają oglądający zdjęcia. W sieci znajdziesz mnostwo fajnych zdjęć robionych danych aparatem czy obiektywem, natomiast nigdzie nie znajdziesz zdjęć, które z powodu ograniczeń sprzętu po prostu nie wyszły. Pomijam tu wszystkie walory artystyczne, oko fotografa i innej takie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    Widzisz ten tok myślenia ma jedną podstawową wadę... już tłumaczę dlaczego... miałem D800 (2 sztuki) przez półtora roku i zrobiłem nimi kupe fajnych zdjęć, ale niestety nie zobaczysz nigdzie zdjęć, które z powodu tego sprzętu zostały po prostu s********e (bo autofocus nie trafił, nie nadążył i tak dalej i tak dalej). To jest podstawowa sprawa, o ktorej zapominają oglądający zdjęcia. W sieci znajdziesz mnostwo fajnych zdjęć robionych danych aparatem czy obiektywem, natomiast nigdzie nie znajdziesz zdjęć, które z powodu ograniczeń sprzętu po prostu nie wyszły. Pomijam tu wszystkie walory artystyczne, oko fotografa i innej takie.

+1

Domyślnie

kichu, a przeciez nie tak dawno byles w obozie tych, co zachwalali D800. Pawel Pawlak tez. Nie dalo Was sie przekonac, ze m.in. D7000 i D800 ma uwalony AF. Niby tylko krowa nie zmiania pogladow, ale slabo sie to czyta.

Domyślnie

To chyba slabo czytales. Niejeden raz pisalem, ze nie mam zaufania do tej puszki. W kwestii lewego AF problemu nie widzialem, w tym sensie, ze po kalibracji w serwisie temat wyparowal. Natomaist o braku zaufania do af i pewnych dziwnych zachowaniach, ktorych nie kumalem pisalem raz czy drugi.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 29-08-2014 o 22:54

Domyślnie

Ależ to samo można napisać o każdym innym aparacie!

Domyślnie

ale niestety nie zobaczysz nigdzie zdjęć, które z powodu tego sprzętu zostały po prostu s********e (bo autofocus nie trafił, nie nadążył i tak dalej i tak dalej). To jest podstawowa sprawa, o ktorej zapominają oglądający zdjęcia. W sieci znajdziesz mnostwo fajnych zdjęć robionych danych aparatem czy obiektywem, natomiast nigdzie nie znajdziesz zdjęć, które z powodu ograniczeń sprzętu po prostu nie wyszły. .
    +1

Domyślnie

+1
    Czasem i D7000 da się coś ustrzelić w sporcie, ale jeżeli chodzi o stabilność i powtarzalność pracy... no cóż, coś takiego w tej puszcze nie istnieje.

Domyślnie

Czyli nic się nie zmieniło, i to co probowalem Wam wytłumaczyć juz dawno, dziś sami o tym piszecie

Strona 112 z 184 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów