Close

Strona 371 z 607 PierwszyPierwszy ... 271321361369370371372373381421471 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 701 do 3 710 z 6065

Domyślnie

Witam serdecznie !!!

Ja może z innej beczki a mianowicie nurtuje mnie szybkość ostrzenie przy podglądzie na żywo (LV), normalnie (wizjer) robi to bardzo szybko, po przełączeniu na LV ta sama scena trwa to dłużej czy to normalne ? Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlech Zobacz posta
    Witam serdecznie !!!

Ja może z innej beczki a mianowicie nurtuje mnie szybkość ostrzenie przy podglądzie na żywo (LV), normalnie (wizjer) robi to bardzo szybko, po przełączeniu na LV ta sama scena trwa to dłużej czy to normalne ? Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam
    Tak, to normalne.

Domyślnie

oby po wgraniu nowego oprogramowania do 7100 nie było problemu z gripem pixel
    D7100 +grip Pixel; S 17-50 ;N 70-300 VR , YN-468II

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Rawa Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ocelot Zobacz posta
    czytam, czytam... sprawdzam i u mnie jest zielone! Nic z białego czy niebieskiego, jest zielone
    Bo tak naprawdę to koledze zotornikowi chodziło o kolor cyferek w wizjerze

Domyślnie

Dokładnie kolego tipsi - teraz to ja nie wiem o czym ocelot pisze

Cytat Zamieszczone przez ocelot Zobacz posta
    czytam, czytam... sprawdzam i u mnie jest zielone! Nic z białego czy niebieskiego, jest zielone
    Kontynuując podtemat bez znaczenia - szczególnie dla kulistości ziemi i działania D7100

Tak to wygląda u mnie. Pomimo zdjęcia karkołomnie wykonanego komórką - kolor +/- się zgadza.

LV nigdy nie używałem (do zdjęć) - D90 nie mam teraz pod ręką więc nie porównam, ale na D7100 + N50/1,4 ostrzenie w LV działa w miarę szybko, tylko praktycznie zawsze wykonuje pełen przebieg po skali odległości i dopiero tak jakby w drugim podejściu ostrzy od minimum w kierunku nieskończoności - zatrzymując się oczywiście na uchwyconej ostrości.
    Natomiast co do szybkości AF i jego "zdecydowania" w ciemnym pomieszczeniu z światłem żarowym, to po tych 2 wieczorach siedzenia z D7100 uważam, że działa skuteczniej niż D90 - ten to mi myszkuje i myszkuje, czasami w ogóle nie mogąc złapać ostrości.
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlech Zobacz posta
    Witam serdecznie !!!

Pozdrawiam
    zgodzę się, szybkosc lv jest na bardzo niskim poziomie, tak jakby sie przesiąść na kompakt, dobrze że nie bede z tego korzystał, tylko w wyjątkowych sytuacjach.

Mnie boli bardziej to co bedzie w kościele bo mam focić wesele znajomym i jak aparat nie bedzie trafiał to mnie powieszą. Na dzien dzisiajszy d80 zostaje u mnie tym bardzie, że nie mam jak wywoałć raw. mam capture nx 2.1 nefy nie działają z 7100, lighroom też do aktualizacji, zainstalowałem kodeki do nef 7100 i to nic równiez nie daje,

Ma ktoś jakis pomysł na to, nie chciałbym zmieniac systemu z powodu kupienia nowego aparatu. mam xp
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
    zgodzę się, szybkosc lv jest na bardzo niskim poziomie, tak jakby sie przesiąść na kompakt, dobrze że nie bede z tego korzystał, tylko w wyjątkowych sytuacjach.

Mnie boli bardziej to co bedzie w kościele bo mam focić wesele znajomym i jak aparat nie bedzie trafiał to mnie powieszą. Na dzien dzisiajszy d80 zostaje u mnie tym bardzie, że nie mam jak wywoałć raw. mam capture nx 2.1 nefy nie działają z 7100, lighroom też do aktualizacji, zainstalowałem kodeki do nef 7100 i to nic równiez nie daje,

Ma ktoś jakis pomysł na to, nie chciałbym zmieniac systemu z powodu kupienia nowego aparatu. mam xp
    tak na szybko i za darmo pobierz NXD ze strony nikona
    Aparat nie kłamie .......... to robi później fotograf na komputerze

Domyślnie

Przecież NX-D nie działa na XP...

Domyślnie

Tak naprawdę będzie ciężko na XP wywołać RAWy z D7100. Zastanawiam się, czy to w ogóle możliwe.

Ale możesz zobaczyć, czy nie ma wystarczająco starej wersji DNG Convertera, żeby ruszył pod XP i jednocześnie wystarczająco nowego, żeby czytał i konwertował RAWy z D7100. Po skonwertowaniu RAWa do DNG masz dalej wszystkie te cechy co RAW, a otwierają go starsze wersje rawerów. Tym sposobem można wywołać pliki z D7100 (jako DNG) np. w LR3.x, które z kolei pójdzie pod XP, o ile pamiętam.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kszysiek2 Zobacz posta
    oby po wgraniu nowego oprogramowania do 7100 nie było problemu z gripem pixel
    A co ma soft aparatu, do badziewnie zrobionej podróbki girpu ??
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 371 z 607 PierwszyPierwszy ... 271321361369370371372373381421471 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów