w jakim celu wykonuje kolega (wykonuje sie) zdjecia na cropie 1.2?
Szukaj
w jakim celu wykonuje kolega (wykonuje sie) zdjecia na cropie 1.2?
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Dokładnie tak. Dodam ze chodzi o focenie stałką (500/4) lotnictwa i w momencie gdy interesujacy mnie obiekt lataj dalej ode mnie (80% czasu), zapinam sobie cropa 1.2x zyskujac 1 kl/sek. W momencie gdy widze ze akcja bedzie blizej przelaczam sie na FX.
obiektyw 500 mm/4 to musi byc nikkor, gdyz prime lens sigmy ma blende 4,5 ... szacunek- wydal kolega na obiektyw 6000 euronen. piekne zdjecia pieknym obiektywem.
Ostatnio edytowane przez sufenta ; 26-08-2014 o 18:20
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Pomarudzę trochę.
Nikon D - 800 potaniał:
Nikon D800 + SanDisk SDHC 32 GB Ultra lub 16 GB Extreme + 300 zł w prezencie* - cena 8634 zł,
ale ma zszarganą opinię, tak sobie myślę, że dla mnie najlepszym wyborem byłby
Nikon DF - kupon rabatowy 300 zł, cena 10449 zł
tylko ten jego wygląd.
No ja po doswiadczeniach z D800 i D810 nie kupilbym juz D800 za żadne pieniądzeChyba żeby drożej sprzedać :P
Miałem okazję popstrykać nieco D810, autofokus powala na kolana. W opcji grupowej żadnej pomyłki, przelot po całym zakresie tylko przy celowaniu w niekontrastowe rzeczy przy małej ilości światła. Jakość obrazu wiadomo, mówić nic nie trzeba. No i rozmiar bufora pamięci robi wrażenie, można naprawdę niezłe serie robić. Aż poczułem że moje D600 to już zabytek![]()
D90, D600, trochę szkła i 2 x Metz 48 Af-1.
Jak sie postarasz to d600 zrobisz lepsze zdjecia, niz nie jeden z d810 i nawet d4 ... To tylko sprzet, narzedzie, rzecz nabyta, zwykly produkt... nie ma co sie tak nakrecac![]()
A czy byłby ktoś w stanie napisać obiektywnie jak wypada ten nowy AF w porównaniu z "starym" D800. Mam tu na myśli sprawną
sztukę D800 bez różnych przypadłości. Kwota jaką należy obecnie dopłacić za nówkę D810 przy sprzedaży D800 jest kosmiczna
i nie jestem pewien czy jest warta tych kilku poprawek.
Skontaktuj się z nami