Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Domyślnie jaki obiektyw na śluby

Witam.
    Zamierzam kupić jakiś obiektyw do robienia ślubów, wesele i podobnych uroczystości. Będzie to podpięte pod d90. W tej chwili posiadam już nikkora 35/1.8 i kita 18-105. Do tego jeszcze lampa sb700.
    Kitowy jest za słaby jeśli chodzi o świtało, na 35-tce robi się nieźle, ale wiadomo-stałka i trzeba się nalatać no i co najważniejsze za wąsko. Potrzebuje coś szerszego. Mój budżet to 1500zł.
    Pomyślałem o sigmie 17-50. Co o tym myślicie? Czy to dobry wybór żeby korzystać wymiennie z 35/1.8? Jak się sprawdza w ciemnych miejscach typu kościół itp? Może polecicie coś innego w podobnej kwocie, może nawet używane?
    Proszę o porady.

Domyślnie

Na forum był podobny wątek. Poszukaj. Najlepsze są obiektywy oznaczone symbolem "W".

Domyślnie

Jak chcesz jasno i szeroko i na dodatek przyzwoicie optycznie to sigma 17-50 OS HSM.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Jak na śluby to sie i tak zwróci.
    N 17-55 mm
    N 35mm
    N 85mm
    Druga lampa oraz kolejne body.
    Ps.
    Chyba pójdę po popkorn
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Ja parę miesięcy temu miałem swoje pierwsze wesele. Obleciałem je z puszką D90, lampą sb-600 i kitem 18-105 (na wymianę z 50mm 1.. Co prawda trochę zabawy w LR było później (ale to lepiej dla mnie bo się dużo o obróbce naucyzłem). Ja Ci polecę za pućkiem tą sigmę bo i szeroko i zoom jest. Co do 35mm to zaglądnij do zdjęć tu na forum ponieważ jeden użytkownik "obleciał" całe wesele na tym szkiełku i puszcze fx i wyszło zarąbiście.
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

W tym budżecie na pewno też warto rozważyć Tamrona 17-50/2.8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esi Zobacz posta
    Zamierzam kupić jakiś obiektyw do robienia ślubów, wesele i podobnych uroczystości. Będzie to podpięte pod d90. W tej chwili posiadam już nikkora 35/1.8 i kita 18-105. Do tego jeszcze lampa sb700.
    Temat dość stary ale podaję link do "obiektywów ślubnych", które poleca Nasim (klik).
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Temat dość stary ale podaję link do "obiektywów ślubnych", które poleca Nasim (klik).
    Ciekawe ! nie ma tam ani słowa o " the best "35" " ........ ....... ( jest za to "24" ; proponuję tego Nasima słuchać bo widać , że facet wie co robi ... )
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 27-08-2014 o 13:23

Domyślnie

Wymiennie na ślubie to nie wiem czy zdążysz zmienić szkło zanim scena się nie zmieni

za 1 500 raczej lepszego wyboru niż sigma nie dokonasz, zwłaszcza że za tą kase masz nowe szkło na gwarancji.
    D3100, D7100 35 1.8G AF-S, Sigma 17-50 2.8 OS, Pentacon 50 1.8 MC, Nikon 85 1.8G, Metz 52 i zero wolnego czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    Ciekawe ! nie ma tam ani słowa o " the best "35" " ........ ....... [...]
    Archi, czy możesz jaśniej, o co Ci kaman w tym szczerzeniu zębów?
    Czyżby jakiś uraz do systemowej 35-tki, która na photographylife.com ("witryna Nasima"), jest nazywana w kilku miejscach "małym klejnotem"?

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    [...] ( jest za to "24" ; proponuję tego Nasima słuchać bo widać , że facet wie co robi ... )
    Zawsze mówiłem, że Nasim wie, co robi i że trzeba z niego, a nie ze samozwańczych pro, których na forum cała masa, brać przykład.
    Nikon

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów