Witam!
Czy moglibyście napisać jak widzicie to zdjęcie? W sensie, czy nie jest za jasne? Sprawdzałam na kilku laptopach i jest ok.
Jednak kolega twierdzi, że wszystkie moje zdjęcia są za jasne i że mam źle skalibrowany monitor, hm.
Szukaj
Witam!
Czy moglibyście napisać jak widzicie to zdjęcie? W sensie, czy nie jest za jasne? Sprawdzałam na kilku laptopach i jest ok.
Jednak kolega twierdzi, że wszystkie moje zdjęcia są za jasne i że mam źle skalibrowany monitor, hm.
D300s | N 50 1.4G | N 30 1.8 | S 10-20 f/4-5 6 | SB900
Ekhm, ekhm... Na czym? Ekrany w laptopach w znacznej większości w najmniejszym stopniu nie nadają się do obróbki.Sprawdzałam na kilku laptopach i jest ok.
Ja nie mam skalibrowanego i dobrego monitora, ale wydaje mi się, że twarz jest przepalona, podobnie góra kanapy, pomijam okno.
Wydaje mi się, że zabrakło DR matrycy - jak to w D300s.
d70s + N18-70 + N55-200
U mnie jest ok. Sprawdzałem na dwóch monitorach.
u mnie jest za jasno i jakby za krzywo
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
highlaightsy dałbym w dół![]()
U mnie w porządku, ale tak jak proponuje @kurczeblade => Higlights tak 10-15 w dół.
"Nikon"
Za jasno. Skalibrowany spectraview reference 241
Czyli tak może być?
Ostatnio edytowane przez kasix ; 25-08-2014 o 19:28
D300s | N 50 1.4G | N 30 1.8 | S 10-20 f/4-5 6 | SB900
Nie, nie powinno tak być. Formalnie przepałów nie ma, ale tak naprawdę cały histogram jest ściśnięty w prawo. Do tego skóra za czerwona. I niewyprostowane. Kadru nie krytykuję, bo to może z reklamy sklepu meblowego![]()
Skontaktuj się z nami