Dobre oko i najlepsza reklama dla tego malucha. Większość chyba na szerokim, dla dłuższych ogniskowych brak tematu czy już za ciemno?
Szukaj
Dobre oko i najlepsza reklama dla tego malucha. Większość chyba na szerokim, dla dłuższych ogniskowych brak tematu czy już za ciemno?
Świetne foty, Mariusz. Ciekawe co na to lustrzankowi krzykacze gardzący kompaktami.
Zdradzisz gdzie powstała ta seria?
to be a rock and not to roll
Tokio i Osaka więcej nie poznaję.
Mariusz, jak zwykle dobrze, bardzo dobrze, trzy z plusem.
Kolejny post potwierdzający, że lustrzanka z plecakiem szkieł, to niekoniecznie jest to co w podróży jest najbardziej potrzebne.
Dziękuje Kolegom za dobre słowa. Tak, to Jajponia, różne lokacje.
Zdjęcia poprzednie były wyłącznie z 1.8 z szerokiego kąta, który statystycznie ustawiany jest przeze mnie najczęściej (przygniatająco). Ekwiwalent 28mm bardzo lubię. W sumie Ricoh GR by pewnie był dla mnie lepszy.
Tym niemniej zoom, szczególnie w dobrych warunkach świetlnych, przydaje się.
Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 10-08-2014 o 15:42
A dla mnie takie tam...ale ja nie jestem taki swiezy jak Wy jezeli chodzi o Azje
Mariusz brales nexa/fuji tez?
Żona pstrykała Fuji X-M1 z 35mm, miałem jeszcze 14mm do tego ale nie ograrniała UWA za bardzo tym razem. Ja nosiłem na ramieniu cegłę D700 z 24-120, ale często przeklinałem swój konserwatyzm. Na następną wyprawę już go sobie daruję chyba.
Za kilka tygodni kończy mi się gwarancja na RX100. Wspominacie na forum, że serwis Sony jest bardzo przychylny wszelkim naprawom sprzętu. Czy mogę ot, tak sobie wysłać sprzęt do "przeczyszczenia"? Bardzo dbam o RX ale mam na szkle jakieś błyszczące 'kropki" (tak ze 2, 3) i usunąć ich nie mogę.
Czy istnieje możliwość przypisania funkcji wersji z czarnobiałym mocnym gradientem czy też zwiększonym cz-b kontrastem żeby można było szybko sięgnąć po te funkcje? Już przypisałam do fn ale zanim to znajdę to muszę pokręcić tym kółkiem i szukać w tych wszystkich niepotrzebnych bajerach?
Pozdrawiam![]()
Mariusz, jak zwykle bardzo przyjemnie ogląda się Twoje zdjęcia
Klika już obrobionych z tegorocznych wakacji na Majorce. W większości przypadków miałem uwieszoną drugiej ręki córę jako "ułatwienie", ale coś tam udało się pstryknąć. Jak znajdę trochę czasu, to opiszę wrażenia z używania RX100III na wakacjach. W kilku słowach: spokojnie daje radę i raczej to będzie mój jedyny aparat na takie wyjazdy.
Piękne klify wieczorem...
... i za dnia
30s z życia zatoki
Czerwone ziemie - jeden z charakterystycznych znaków tej wyspy
I selfie w kawiarni
No całkiem przyjemne te zdjątka
Właśnie się zastanawiam, czy nie zrobić sobie podmiany Fuji X100 na RX100 MKII
Pozdr
Skontaktuj się z nami